Potaissa Turda, victorie muncită cu Steaua, în Liga Națională

Sursa foto: AHC Potaissa Turda/Facebook (arhivă)

Meciul care a ținut capul de afiș al etapei a 17-a din Liga Națională de handbal masculin, dintre Potaissa Turda și Steaua a fost câștigat de clujeni, scor 28-26.

Tradiția duelurilor pe muchie de cuțit, din ultimii ani, dintre cele două oponente s-a respectat și de această dată. Bucureștenii au înscris primii și au condus cu 3-1, în minutul 5. A urmat replica galben-albaștrilor care au marcat de trei ori la rând și au trecut pentru prima oară la conducere (4-3, în minutul 7).

Au urmat câteva minute de echilibru, în care cele două echipe și-au fructificat pe rând atacurile, iar în minutul 13, Steaua a avut pentru ultima oară avantaj pe tabela de scor (7-6). Un minut mai târziu tabela a indicat încă o dată scor egal (7-7), după care trupa lui Horațiu Gal a trecut în controlul partidei și au avut inteligența să-și păstreze avantajul, fie el și minim pe alocuri, până la final.

La cabine s-a intrat la scorul de 15-14, în favoarea clujenilor. La 20 de secunde de la reluare Steaua a reușit să egaleze pentru ultima oară (15-15). Din acel moment Potaissa s-a desprins, având în câteva moment ale jocului și 4 goluri avans (20-16, 26-22 și 27-23).

Bucureștenii au reușit pe final să se apropie de „vicecampioana” nedeclarată a sezonului trecut, dar nu au avut puterea să întoarcă rezultatul, sau să obțină măcar un punct. Ghiță a fost principalul marcator al Potaissei cu 11 reușite. Grație acestui succes, clujenii se mențin pe locul 2 în Liga Națională, la 8 puncte în urma liderului Dinamo și având un punct peste HC Dobrogea Sud, echipa care închide podiumul.

Următoarele partide sunt programate peste trei săptămâni, în intervalul 26-28 februarie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu