Potaissa Turda ține aproape. Clujenii au obținut a 7-a victorie stagională

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda a câștigat cu 31-26 meciul cu CSU Suceava contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naționale. Cu 7 victorii în actualul campionat clujenii țin aproape de liderul Dinamo care are maximum de puncte.

Disputa de la Turda a fost extrem de echilibrată, în ciuda diferenței evidente de valoare între loturile celor două oponente. Moldovenii au dat o replică extrem de dârza. Așa se face că primul gol al întâlnirii s-a marcat abia în minutul 5 și a aparținut sucevenilor.

Potaissa a reacționat bine și a trecut în avantaj (2-1) în minutul 7, după care oaspeții au fost mai mereu la conducere până în minutul 27 când Pințoiu a marcat pentru 11-10. O serie de 4 goluri consecutive le-au asigurat liniștea băieților lui Horațiu Gal care au intrat la cabine la scorul de 14-11.

Și repriza a doua a început cu gol de partea sucevenilor, dar, în ciuda eforturilor de a rămâne în joc, gazdele au trecut în controlul partidei și nu au mai permis handbaliștilor de la CSU să se apropie la mai mult de două goluri. Cea mai mare diferență de scor s-a consemnat în minutul 28 când Potaissa a condus cu 30-22.

Forcingul de final al oaspeților a mai redus ecartul, fără să pună vreo clipă în pericol succesul clujenilor. Talas și Thalmaier (câte 6 goluri), Cîntec și Pop (câte 4), Ghiță și Pințoiu (câte 3), Dumitriu și Ghivil (câte 2) și Dragas (1), au fost marcatorii Potaissei.

Într-un alt meci din etapa a 9-a Universitatea Cluj evoluează, joi, în deplasare, la CSM Bacău. Este un duel al codașelor, cele două formații clasându-se pe locurile 11, respectiv 13, ambele având câte un singur succes în actualul campionat. Meciul se joacă de la ora 12:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu