Potaissa Turda a câștigat duelul cap de afiș al etapei a 10-a cu Steaua. ”U” Cluj s-a „fixat” pe ultimul loc

Foto: Dan Bodea

Etapa a 10-a a Ligii Naționale de handbal masculin a României a programat la sfârșitul săptămânii, între altele, și duelurile dintre Potaissa Turda – Steaua, respectiv Universitatea Cluj – HC Vaslui. Primii au bifat al optulea succes stagional, universitarii a 9-a înfrângere.

Potaissa Turda a tranșat în favoarea ei duelul pentru locul 2 cu Steaua, pe care a învins-o cu 29-24, mai ușor decât o arată scorul, chiar dacă roș-albaștrii au fost în avantaj la un moment dat (1-3 în min. 4). 10 minute fără gol și un final de primă repriză la fel de neinspirat au stabilit învingătoarea încă după primele 30 de minute.

La adăpostul unei diferențe de 5 goluri la pauză (15-10), Potaissa a controlat inteligent și actul secund obținând o victorie importantă în lupta pentru locul 2 al clasamentului, singura miză în întrecerea internă în condițiile în care Dinamo are maximum de puncte și un lot care e greu de crezut că ar putea pierde vreun joc în întrecerile interne.

Ghiță și D. Pop (câte 5 goluri), A. Ghivil (4), Dragas și Talas (câte 3), Cîntec, Szoke, Thalmaier și Pințoiu (câte 2 goluri) și Dumitriu (1), au fost marcatorii echipei lui Horațiu Gal în duelul cu Steaua.

La Cluj-Napoca, Universitatea a înregistrat un nou eșec, al 9-lea în campionat, scor 22-26 cu HC Vaslui. Alb-negrii sunt într-o situație ce devine critică cu fiecare etapă care trece. Primul sfert de oră a fost unul echilibrat, cu Universitatea în cea mai mare parte a timpului la conducere.

În minutul 16 oaspeții au trecut în avantaj (5-6) și nu au mai cedat inițiativa până la finalul întâlnirii, în ciuda efortului extraordinar al clujenilor de a reintra în meci. În minutul 46 ”U” a reușit să restabilească egalitatea (20-20), iar un minut mai târziu prelua conducerea cu 21-20. În cele din urmă moldovenii s-au impus și Universitatea Cluj s-a „fixat” pe ultima poziție a clasamentului.

Ramba (7 goluri), Fodorean (5), Iancu, A. Coman, Hossu și Ostace (câte 2 goluri) și Adoreanu (1) au fost marcatorii Universității Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu