Piedică Roman(ilor)

Miercuri ”U” Jolidon Cluj debutează în noua ediția a Ligii Naționale, contra celor de la HCM Roman/ FOTO Dan Bodea

Start dificil pentru „U” Jolidon. Formaţia clujeană va da piept în prima etapă cu HCM Roman, trupă care şi-a propus obiective măreţe în acest an: clasarea pe un loc ce duce într-o cupă europeană. În sezonul precedent, cele două echipe şi-au împărţit victoriile. HCM s-a impus pe teren propriu cu 26-23, iar „U” a câştigat în retur cu 29-26. „Roman a investit foarte mult în transferuri, a adus-o pe Tereza Tamaş Pâslaru, o jucătoare foarte bună. E o echipă echilibrată, care ţinteşte locurile europene. Noi am ajuns la un moment de echilibru, de linişte şi vrem să debutăm cu dreptul în noul sezon”, a transmis Horaţiu Paşca.

Tehnicianul clujencelor se aşteaptă la dueluri mult mai aprige decât în ediţia precedentă. „Va fi unul dintre cele mai echilibrate şi disputate sezoane din ultimii ani, din cauza dispariţiei unui gigant, Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Noi am pierdut o serie de jucătoare importante, însă cele care au rămas au făcut-o cu sufletul, să continue povestea frumoasă a echipei. Ne va fi dificil, pentru că avem un lot destul de mic, alcătuit din 16 jucătoare, majoritatea tinere, cu care trebuie să avem multă răbdare. Cred însă că, împreună, vom reuşi să terminăm cât mai sus în campionat”, a subliniat Paşca.

Cel mai mare câştig al universitarelor e rămânerea Mihaelei Tivadar la echipă. „Am avut oferte mult mai mari din punct de vedere financiar, însă am renunţat la bani pentru a juca acasă şi pentru a apăra culorile alb şi negru. Noi, jucătoarele mai experimentate, vom încerca să ţinem steagul sus şi să le tragem după noi pe fetele tinere, să înveţe ce înseamnă simbolul „U” Cluj”, a punctat interul dreapta.
Partida „U” Jolidon – HCM Roman are loc miercuri, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu