Petiţie / Alianţa sportului clujean

Şefii cluburilor sportive din Cluj-Napoca s-au aliat în numele performanţei şi cer mai mulţi bani de la bugetul local

Conducătorii cluburilor sportive CS Universitatea, CSM, CSS Viitorul, LPS, CS „Voința”, CS Polithenica şi „U” BT Mobitelco Cluj (foto) au depus la Consiliul Local şi la Primăria Cluj-Napoca o cerere prin care solicită creşterea bugetului alocat de către municipalitate cluburilor sportive din oraş.

Conducătorii celor şapte entităţi sportive din Cluj-Napoca s-au arătat nemulţumite de suma alocată de primărie pentru sprijinirea activităţii de performanţă, adică 4 milioane de lei, sumă considerată insuficientă şi oricum sub 0, 50% din bugetul local.Şefii cluburilor clujene şi-au argumentat solicitarea exemplificând sumele alocate de alte municipalităţi din Transilvania şi din ţară, care ajung până la 17 milioane de lei anual pentru susţinerea sportului de performanţă.

„Clujul este un oraş sportiv, cu rezultate deosebite la sport care aduc faimă oraşului nostru. Este o onoare dar şi o obligaţie ca toţi factorii de decizie să-şi dea mâna şi să ajute cluburile sportive. Solicităm suma de 6, 5 milioane de lei, o sumă oricum foarte mică, având în vedere ponderea în bugetul oraşului. Spre exemplu în alte oraşe, precum Baia Mare, Bacău, Oradea sau Ploieşti sumele alocate de primării ajung şi la 17 milioane de lei. Fără aceşti 6, 5 milioane activitatea noastră nu se va putea desfăşura în condiţii optime şi nu vom ajunge la performanţele pe care le-am obţinut în anul competiţional 2013. Anul 2014 este foarte important în perspectiva calificărilor la Jocurile Olimpice din 2016 din Brazilia, deci e nevoie de mai multă implicare şi un sprijin mai consistent”, a declarat directorul CS Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu