Peter Eles va fi numit vineri, antrenor la CSM Satu Mare

Peter Eles semnează vineri, contractul de antrenor cu CSM Satu Mare

Peter Eles va fi începând de vineri noul antrenor al echipei de baschet feminin CSM Satu Mare. El îl înlocuieşte pe Dan Fleşeriu tehnicianul care a făcut ”istorie” în baschetul sătmărean. Peter nu este străin de clubul municipalității, ba chiar se poate spune că este unul dintre cei care pus bazele acestui club, în 2007. Eleș a lucrat ca team-manager la CSM Satu Mare timp de patru sezoane, acesta contribuind la relansarea baschetului local și la promovarea echipei în Liga Națională în urmă cu cinci ani.

 

“Revin cu mare drag la Satu Mare în primul rând fiindcă aici sunt acasă iar performanţele obţinute cu CSM sunt speciale pentru mine. Totuşi postul de antrenor nu e o premieră pentru mine ţinând cont de experienţa acumulată în baschetul naţional şi internaţional. Ştiu că nu vom mai avea fondurile din anii precedenţi, când formaţia sătmăreană se bătea la titlu, însă cred că şi cu bani mai puţini putem să accedem măcar în play-off. Cunosc situaţia dificilă de la club însă ca sătmărean aş accepta să fac orice ca formaţia să rămână în viaţă și să avem o comportare onorabilă în noul sezon” a declarat pentru Transilvania Reporter Peter Eles.

 

Între 2007-2011 Eles a fost managerul general al CSM Satu Mare, perioadă în care a reuşit să obţină cu formaţia de pe Someş un loc 2 şi un loc 3 în campionatul intern, două finale în Cupa României şi o participare în Liga Europei Centrale. Pe plan internaţional, între 1995-2001 a antrenat, de la grupele de junioare până la senioare, echipa israeliană Ramat Asharon cu care a şi jucat o finală „Cup Liliana Ronchetti” ( n.r actuala Eurocup), în 1999. Doi ani a fost și scouter la echipa rusă Ekaterinburg, una dintre cele mai titrate echipe din baschetul feminin european, cu care a câştigat Euroligă şi două locuri doi în campionatul intern. Între 2004-2005 a îndeplinit funţia de scouter la echipa maghiară Pécs, cu care a câştigat cupa și campionatul. Pe plan intern Eles a fost manager ale unor importante cluburi precum ICIM Arad şi CSU Alba Iulia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu