Performanţă deosebită pentru şahul sătmărean. Radu Doroş campion european la şah juniori

Radu Doroş, unul dintre cei mai valoroşi şahişti sătmăreni, s-a încununat cu aur la C.E de la Budva

La Budva, în Muntenegru, se află în plină desfăşurare Campionatul Mondial de şah pentru juniori, competiţie la care participă şi doi sătmăreni, Radu Doroş şi Alex Geiger.

Legitimaţi la LPS Satu Mare, sub pregătirea maestrului internaţional Cătălin Ardelean, cei doi au avut până acum o prestaţie bună la şah rapid şi şah bliţ însă marea lovitură a dat-o Radu la şah dezlegări, o probă inedită a sportului minţii.

Sătmăreanul a cucerit aurul european cu maximum de puncte însă el nu este la prima ispravă de acest gen. Radu a cucerit medalia de argint, cu echipa României, la Campionatul European sub 18 ani (2010, Pardubice-Cehia), medalia de bronz, tot cu echipa României, la Campionatul European sub 18 ani (2011, Iași). Deasemenea, a ocupat locul 4 la individul, sub 14 ani, la Campionatul European (Italia, 2009) și a ocupat un excelent loc 5 la Campionatul Mondial individual (16 ani, Brazilia, 2011).

Cei doi sătmăreni intră de azi în proba de foc, cea de șah practic, acolo unde vor avea o concurență puternică, 125 de șahiști la grupa lui Geiger, respectiv 81 la grupa de vârstă a lui Doroș.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Catalin says:

    Felicitari!

Postaţi un comentariu