Patrick Ciorcilă, urcare spectaculoasă în clasamentul ATP

Ciorcilă se află pe locul 566 în clasamentul ATP / Foto: Dan Bodea

Tenismenul clujean, Patrick Ciorcilă, a urcat pe poziţia 566 în ierarhia mondială a jucătorilor profesionişti, cu un total de 51 de puncte ATP. Această clasare este cea mai bună performanţă a jucătorului legitimat la Winners Tennis Club şi, totodată, un cadou meritat la împlinirea vârstei de 17 ani, pe care o va aniversa în 20 septembrie.

Patrick a avut o ascensiune spectaculoasă pe parcursul anului 2013, reuşind să avanseze 420 de locuri de la începutul anului (7 ianuarie 2013 ocupa locul 989 ATP). Tânărul sportiv a participat în acest an la 19 turnee internaţionale, dintre care 16 futures şi 3 challenger-uri, bifând 22 de victorii din totalul de 41 de meciuri jucate.

Cele mai importante realizări ale lui Patrick în 2013 sunt: prima finală la un Futures (martie 2013), convocarea în echipa naţională de Cupa Davis a României (februarie şi aprilie 2013), participarea la „BRD Năstase-Ţiriac Trophy”, singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Est (aprilie 2013), două semifinale consecutive la turneele Futures din Cluj şi Sibiu (iunie 2013) şi performanţa de a fi cel mai tânăr jucător din lume clasat în primii 700 de jucători în clasamentul ATP (august 2013).

Ultimul turneu la care a participat i-a adus şi cele mai mari satisfacţii în plan profesional. La BRD Braşov Challenger (2-8 septembrie, n.red), Patrick Ciorcilă a reprezentat surpriza turneului, calificându-se în sferturile de finală, după ce l-a învins în turul secund pe favoritul nr. 2, Adrian Ungur (105ATP). „Braşov Challenger a fost cel mai bun turneu al meu. Am reuşit să obţin victoria carierei şi am jucat cel mai bun tenis de până acum. A fost un an excelent. Am muncit mult împreună cu antrenorul meu Bogdan Niţescu, care, în ultimii 5 ani, a fost în permanenţă alături de mine. Cele două convocări în echipa de Cupa Davis au însemnat enorm pentru mine şi mi-au oferit şansa de a mă antrena alături de cei mai buni jucători români care mi-au devenit şi prieteni.  În viitor, îmi doresc să joc pentru România, să pot să-mi reprezint ţara în lume, în Cupa Davis”, a declarat Ciorcilă.

Patrick Ciorcilă va participa în această săptămână la Sibiu Challenger, urmat de turneele futures din Spania, Italia şi Grecia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu