Olimpiada din Carpaţi

Jocurile Olimpice de iarnă din anul 2022 s-ar putea desfăşura în Munţii Carpaţi, în cazul în care vor fi atribuite oraşului Lvov din Ucraina, care şi-a anunţat marţi oficial candidatura la organizarea acestei competiţii.

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Vilkul, a precizat că dorinţa ţării sale de a găzdui Olimpiada din 2022 e bazează pe necesităţile reale ale regiunii, adăugând că 46 milioane de ucraineni au nevoie de mai mult sport şi infrastructură turistică în Munţii Carpaţi.

Sportivii noştri trebuie să aibă posibilitatea să se antreneze acasă, iar ucrainenii să se poată bucura de sporturile de iarnă în ţara lor, a mai spus demnitarul, citat de agenţia Reuters.

Termenul-limită stabilit de Comitetul Internaţional Olimpic pentru depunerea candidaturilor este 14 noiembrie. Tot marţi, China a anunţat candidatura Beijingului la organizare JO 2022, împreună cu oraşul-prefectură Zhangjiakou.

Un alt candidat oficial este şi oraşul Almatîi din Kazahstan, alţi posibili pretendenţi putând fi Munchen, Oslo, precum şi un tendem polonezo-slovac. CIO urmează să aleagă în 2015 gazda Olimpiadei din 2022.

Distribuie:

Postaţi un comentariu