FOTO: Olimpia Cluj – Gintra Universitetas 3-0. Victorie de moral pentru clujence

Alexandra Lunca (în roșu) a realizat o dublă cu Gintra/Foto: Dan Bodea

Olimpia a debutat cu dreptul în grupa a II-a a Ligii Campionilor. Formația clujeană nu a întâmpinat prea mari emoții în fața lituaniencelor de la Gintra Universitetas, echipă pe care a zdrobit-o și în urmă cu două sezoane. Elevele lui Mirel Albon au etalat un joc spectaculos, plăcut ochiului liber. În absența Cosminei Dușa, plecată în Turcia, Alexandra Lunca a fost responsabilă cu golurile. Atacantul campioanei a avut nevoie de doar zece minute pentru a realiza dubla (’26, ’36). Ultima reușită a fost însă o adevărată capodoperă: șut violent din interiorul careului, direct la viclu!

Gintra a încercat să se apere organizat, însă jocul de pase al clujencelor le-a năucit pe lituanience. Cu Ștefania Vătafu în rol de playmaker, „olimpicele” au numărat pe degete ocaziile avute la poarta adversă. Ultima a purtat semnătura Andreei Corduneanu. Fundașul a centrat din lateral dreapta, mingea a luat o traiectorie ciudată, căzând pe plasă, în oftatul a celor 200 de spectatori prezenți pe Cluj Arena (’45).

Boyko a limitat proporțiile scorului

Actul secund s-a derulat după același scenariu: cu Olimpia în ofensivă și cu Gintra cu greu rezistând atacurilor furibunde ale româncelor. Vătafu a dusc scorul la 3-0, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă (’48). A urmat rândul lui Voicu să se remarce. „Messi de România” a luat o acțiune pe cont propriu, a tras cu sete din interiorul careului, dar Boyko a reușit să respingă in extremis în corner (’55). Portarul Gintrei a intervenit miraculos și la șuturile lui Vătafu, Lunca și Iușan, limitând astfel proporțiile scorului.

S-a încheiat 3-0, rezultat care o duce pe Olimpia pe locul secund în grupă, după Spartak, care are un golaveraj mai bun.

 Albon, nemulțumit

Managerul Olimpiei și-a certat jucătoarele la finalul partidei, chiar dacă clujencele au obținut o victorie categorică. „Am avut 14 cornere și 22 de ocazii, păcat că nu am marcat mai multe goluri. M-a nemumlțumit faptul că nu am avut prospețime în anumite momente, că ne-am înmuiat la 3-0. Sper ca după acest meci să avem un alt ritm”, a reacționat Mirel Albon. „Puteam mult mai mult, ne doream un succes mai clar, suntem nemulțumite. Ne vom lua revanșa în jocurile viitoare. Vrem să trecem de optimi, am muncit mult ca să ajungem aici”, a declarat și Alexandra Lunca.

 

Galerie foto realizată de Dan Bodea

[nggallery id=65]

Distribuie:

Postaţi un comentariu