Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, va organiza un turneu de Liga Campionilor la Cluj

Cu Stefania Vătafu (în tricou roşu), cea mai bună fotbalistă a României, în rol de coordonator, Olimpia Cluj este favorită la calificarea în „16” -imile Ligii Campionilor (foto: Dan Bodea)

Pentru a treia oară în istoria sportivă a Clujului, o echipă locală de fotbal feminin a primit, din partea UEFA, dreptul de a organiza un turneu preliminar în Liga Campionilor. După Clujana, care a fost gazda unui turneu în 2004, la care au mai participat Athletic Bilbao (Spania), Newtownabbey Strikers (Irlanda de Nord) şi Maccabi Holon (Israel), Olimpia Cluj va fi organizatoarea, pentru a doua oară la rând, a unui turneu preliminar, la care vor mai participa NSA Sofia (Bulgaria), Raheny United (Irlanda) şi Hibernians (Malta).

La fel ca în 2013, cinci merciuri vor avea loc pe „Cluj Arena” şi unul, în ultima zi a turneului, pe terenul de la „Clujana”. Asta deoarece, conform regulamentului, ultimele jocuri din grupe se desfăşura la aceeaşi oră.

Reamintim că acum zece ani, când turneul a fost organizat de fosta campioană, Clujana Cluj, meciurile s-au disputat pe trei stadioane diferite din judeţ: pe stadionul CFR din Gruia, la Dej pe arena „Unirea” şi pe stadionul din Câmpia Turzii.

 

Olimpia, la a patra participare consecutivă în Liga Campionilor

Dacă în 2013 Olimpia nu a putut trece de faza grupelor, fiind învinsă la scor (3-8) de Spartak Subotica din Serbia, se speră ca în acest an Olimpia să treacă de preliminarii şi să se califice în „16”-imi, aşa cum a făcut-o în ediţiile 2011-2012 şi 2012-2013. Cea mai pună performanţă a Olimpiei, care, în acelaşi timp, e şi cea mai bună performanţă a unei echipe de fotbal feminin din România, rămâne calificarea, acum doi ani, între primele 16 echipe de club din Europa. Atunci, Olimpia Cluj a fost eliminată în optimile competiţiei de Olympique Lyon, chiar deţinătoarea la zi a trofeului Ligii Campionilor.

Revenind la ediţia din acest an, cele patru echipe programate în turneul de la Cluj, fac parte din grupa a II-a, favorită la calificare fiind echipa gazdă, Olimpia Universitatea Tehnică. “Olimpicele” pregătite de Mirel Albon şi Iulian Szekely vor juca, sâmbătă, cu NSA Sofia, luni vor întâlni pe Hibernians Malta, iar joi, 14 august, în ultima zi a turneului, adversara echipei clujene va fi Raheny United din Irlanda.

Olimpia Cluj este la a patra participare consecutivă în Liga Campionilor, având următorul palmares: 15 meciuri – 8 victorii, 2 egaluri, 5 înfrângeri, golaveraj 32-27. Cel mai bun palmares dintre echipele din România îl are Clujana Cluj, cu 7 participări în Liga Campionilor (24 meciuri – 7 victorii, 6 egaluri, 11 înfrângeri, golaveraj 48-48). Cât priveşte topul marcatoarelor clujene all-time în Liga Campionilor, primul loc este ocupat de Cosmina Duşa, cu 20 de goluri (14 pentru Olimpia şi 6 pentru Clujana), urmată de Florentina Spânu, cu 15 goluri (toate pentru Clujana) si Alexandra Lunca, 13 goluri (toate pentru Olimpia Cluj). Antrenorii Mirel Albon şi Iulian Szekely, care au lucrat împreună şi la Clujana şi la Olimpia sunt singurii din România care se pot lăuda cu 11 participări în Liga Campionilor la fotbal feminin.

Programul turneului de la Cluj

Olimpia UT Cluj va disputa toate cele trei meciuri pe „Cluj Arena”, stadion care va găzdui cinci din cele şase meciuri ale grupei a 2-a preliminare de la Cluj. Al şaselea meci al grupei se va disputa pe „Clujana”.

Programul complet al grupei de la Cluj:

Sâmbătă, 9 august, ora 15.00: NSA Sofia – Hibernians Malta

Sâmbătă, 9 august, ora 18.30: Olimpia Cluj – Raheny United

Luni, 11 august, ora 15.00: NSA Sofia – Raheny United

Luni, 11 august, ora 18.30: Olimpia Cluj – Hibernians Malta

Joi, 14 august, ora 18.00: Olimpia Cluj – NSA Sofia

Joi, 14 august, ora 18.00: Raheny United – Hibernians Malta

Exceptând meciul Raheny United – Hibernians, care se va disputa pe stadionul “Clujana”, restul partidelor sunt programate pe „Cluj Arena”.

În faza următoare a competiţiei se califică doar câştigătoarea grupei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu