Naţionala de handbal a României a pierdut în faţa campioanei olimpice, Norvegia

Romania-Norvegia

Echipa naţională de handbal feminin a pus probleme serrioase naţionalei Norvegiei, într-un meci disputat, miercuri seara, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida a făcut parte din preliminariile Campionatului European 2014. Chiar dacă la final tabela a arătat 23-25 (10-11) în favoare Norvegiei, spectacolul oferit în prezenţa celor peste 2.200 de spectatori fost unul de zile mari

România s-a ţinut bine în faţa nordicelor până aproape de finalul partidei.  În prima repriză, portatul  Paula Ungureanu a apărat multe mingiastfel că nu le-a lăsat pe norvegience să se poată desprinde la mai mult de două goluri. La pauză, tricolorele au intrat la vestiare doar cu un gol în minus faţă de norvegience.

Şi în partea secundă, româncele au jucat de la egal la egal cu campioana mondială şi olimpică en-titre. Au început-o mai ezitant, nereuşind să puncteze în superioritate numerică şi permiţând oaspetelor să se desprindă la trei goluri  (10-13, în minutul 35), dar s-au redresat rapid şi au reluat cursa de urmărire. Surpriza plăcută din lotul României, Gabriela Perianu (49) a egalat la 18, după care echipa tricoloră s-a ţinut scai de adverasre, restabilind echilibrul de fiecare dată până la 22-22 (57). Norvegia a marcat un gol norocos, mingea ricoşând în poartă din portarul Paula Ungureanu, după ce în prealabil întâlnise bara (22-23), iar în următoarea fază, Perianu a ratat incredibil doar cu portarul Lunde în faţă. Scorul final al partied a fost 23-25 pentru Norvegia.

Duminică, de la ora 17.15 (TVR 3), cele două echipe se vor întâlni în Norvegia, la Bergen. Din grupă mai face parte şi Belarus, cu care Româniva va juca în 11-12 iunie 2014 (turul), respectiv 15 iunie (returul), primele două clasate calificându-se la turneul final din Ungaria şi Croaţia.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu