MTS lansează campania „Campioni pentru viaţă” de încurajare a vaccinării

Triplu medaliat cu aur, la JOT, CE și CM, judoka Adrian Șulcă este unul dintre cei mai titrați sportivi clujeni, într-un sport olimpic, din ultimii 30 de ani Sursa foto: www.IJF.org

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), la inițiativa ministrului Eduard Novak, lansează campania media „Campioni pentru viaţă”, având ca scop creşterea gradului de conştientizare a populației cu privire la importanța vaccinării.

Campania se bazează pe mesajele şi testimonialele celor mai valoroși sportivi români care vor îndemna populaţia să se vaccineze. „Campioni pentru viaţă” se va derula pe platformele de comunicare şi socializare ale Ministerului Tineretului şi Sportului, ale ministrului şi campionului paralimpic Eduard Novak, pe pagina de Facebook dedicată acestui scop: https://www.facebook.com/campionipentruviata, precum şi în mass media (online, TV, radio).

Gabriela Szabo (atletism), Doina Melinte (atletism), Ana Maria Brânză (scrimă), Victor Hănescu (tenis de câmp), Eva Tofalvi (biatlon), Robert Glinţă (nataţie), Bernadette Szoc (tenis de masă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Florin Bratu (fotbal), Lucian Sânmărtean (fotbal), Marius Niculae (fotbal), Alexandru Gordaş (rugby), Tudor Boldor (rugby), Constantin Pristăviţa (rugby) şi Vasile Bălan (rugby) sunt sportivii care au răspuns pozitiv inițiativei ministrului Eduard Novak.

Și sportivii clujeni și-au anunțat participarea la campania „Campioni pentru viață”
Pe lângă numele amintite anterior, la campania „Campioni pentru viață” și-au manifestat intenția de a participa și sportivi clujeni, sau legitimați la cluburile din Cluj. Între aceștia și Adrian Şulcă, proaspăt campion mondial la judo, şi Loredana Ohâi, fostă campioană europeană la judo.

De asemenea, fostul antrenor al Universității Cluj, Bogdan lobonț, în prezent selecționerul echipei naționale U18 a României, Elisabeta Lipă (canotaj), Camelia Potec (nataţie), Elizabeta Samara, (tenis de masă), Daniela Dodean Monteiro (tenis de masă), Adina Diaconu (tenis de masă), Ovidiu Ionescu (tenis de masă), Gina Gogean, (gimnastica), campioanele olimpice Nicoleta Ancuţa Bodnar și Simona Genina Radiş (canotaj), Marius Vasile Cozmiuc (canotaj), Ciprian Tudosă (canotaj), Mihăiţă Vasile Ţigănescu (canotaj), Mugurel Vasile Semciuc (canotaj), Ştefan Constantin Berariu (canotaj), Cosmin Pascari (canotaj), și Simona Amânar (gimnastică), se vor alătura în perioada următoare campaniei „Campioni pentru viaţă”.

Eduard Novak, ministrul Sportului: „Nu putem rămâne indiferenți”
„Am luat decizia de a demara această campanie pentru că suntem aproape de catastrofă şi nu putem rămâne indiferenţi. Nimeni nu este la adăpost, iar pericolul este prea mare ca să aşteptăm până când va fi prea târziu. În orice clipă, cineva drag nouă se poate îmbolnăvi, iar boala ni-l poate lua pentru totdeauna.

Nu există risc mai mare decât moartea! Nu există soluţie mai la îndemână decât vaccinul! Aceasta este realitatea şi trebuie să o acceptăm, raţional şi responsabil, şi să-i ajutăm şi pe alţii să înţeleagă. Sunt onorat să am alături de mine, în această cursă pentru viaţă, pe unii dintre cei mai valoroşi sportivi ai României, adevărate modele de curaj, de conduită, de responsabilitate.

Este una dintre cele mai importante lupte la care am participat vreodată şi o facem cu dorinţa de a da curaj şi încredere şi semenilor noştri, de a salva cât mai multe vieţi şi de a readuce normalitatea mai aproape de noi toţi. Mulţumesc Televiziunii Române pentru că a înţeles importanţa şi miza acestei campanii, devenind principalul nostru partener media, şi invit toate trusturile media să ni se alăture. Avem nevoie de dumneavoastră, pentru ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume”, a transmis Eduard Novak, potrivit unui comunicat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu