Motociclism/Emanuel Gyenes, pregătit pentru o nouă aventură pe două roți

Sătmăreanul Emanuel Gyenes, pregătit pentru o nouă provocare

Sătmăreanul Mani Gyenes, cotat ca cel mai valoros raider din România, urmează să partcipe la unul dintre cele mai dificile concursuri de enduro din lume, Six Days. Locația de anul acesta va fi minunata insulă a Sardiniei cu peisajele ei sălbatice dar și cu niște trasee infernale.

După cum o spune şi numele, competiţia se va desfăşura pe parcursul a şase zile iar la startul competiției și-au anunțat prezența 630 de raideri, din toată lumea. Alături de Gyenes un alt sătmărean va participa la acest concurs, este vorba de Marton Szilveszter, un demn urmaș de-al lui Mani. De altfel cei doi vor face echipă cu Alex Gîrbacea şi Marcel Butuza, colegii lui Mani de la Vectra Racing Braşov, la clasele E 2, respectiv E 1, Lucian Neaga din Piteşti şi Janos Elek din Tg. Mureş la E 3, care împreună formează echipa României.

“Six Days este de fapt un fel de Olimpiadă a enduro-ului în care participanții formează o echipă națională, alcătuită din șase raide-ri, dar se aleargă și individual. Este cel mai vechi concurs de acest gen din lume și totdată și unul dintre cele mai dure. Mi-aș dori să terminăm între primele 20 de națiuni însă va fi foarte greu deoarece echipa este una nouă spre deosebire de anul trecut, când am terminat pe locul 18, dar echipa era una mult mai experimentată. Aștept cu nerăbdare concursul, care este și cel mai important din acest an și sper să facem lcruri frumoase în Sardinia.” ne-a declarat Mani.

Pentru o prestație cât mai bună la acest concurs delegația României pleacă spre Italia încă în cursul zilei de azi (n.r vineri, 20 septembrie), tocmai pentru a se familiarize cu traseul și pentru a pune la punct toate detaliile tehnice ale cursei. Mani Gyenes va alerga pe o motocicletă Husaberg, ultimul model, la clasa E3. Concursul va începe propriu zis, luni 30 septembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu