Motociclism/ Cu doi sătmăreni în echipă, România s-a clasat pe locul 18 la Six Days Enduro

Echipa României, alături de staff-ul tehnic, au ocupat un onorant loc 18 la ediţia jubiliară Six Days Enduro, desfăşurată în Sardinia

Timp de şase zile (29 septembrie – 5 octombrie) în Sardinia s-a desfăşurat Six Days Enduro, cel mai vechi dar şi unul din cel mai dur concurs de off-road din calendarul Federaţiei Internaţionale de Motociclism.

Ediţia din acest an a fost una jubiliară şi a strâns la start 630 de raideri de pe întreg mapamondul. Six Days Enduro mai  este cunoscut şi sub numele de “Olimpiada motorsportului” în care participanții au format o echipă națională, alcătuită din șase raideri, dar s-a  aleargat și la  individual. De asemenea s-a concurat şi la clasa junior( Junior World Trophy), dar şi la Women World Trophy, competiţie adresată exlcusiv femeilor.

Cu sătmărenii Emanuel Gyenes şi Marton Silvester în echipă, România a ocupat un mai mult decât onorant loc 18, acelaşi  pe care l-a obţinut şi în ediţia de anul trecut, desfăşurată  în Germania. Alături de cei doi sătmăreni din echipă au mai făcut parte: Alex Gârbacea, Andras Eles, Lucian Neagă şi Marcel Butuza.

“Aşa cum am declarat şi la plecare o clasare în primele 20 de naţiuni ar fi ceva extraordinar. Uite că am terminat pe locul 18, o poziţie foarte onorantă pentru noi, mai ales că la această ediţie am avut o echipă cu mai puţină experienţă. Au fost şase zile grozave în care fiecare dintre doi a dat totul pentru o cât mai bună clasare pe podium” ne-a declarat Mani Gyenes, cel mai valoros pilot de enduro din România.

Pe locul întâi la World Trophy s-a clasat echipa Franţei, urmată de cea a Statelor Unite iar pe poziţia a treia a terminat Italia.

La  Junior World Trophy prima poziţie a fost adjudecată tot de Franţa, urmată de Italia şi de Marea Britanie.

Şi sexul frumos şi-a desemnat câştigătoarele, astfel că la Women World Trophy prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Australia urmată de Suedia şi pe ultima treaptă a venit Franţa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu