Minaur caută a doua victorie în Liga Națională de handbal

Minau Baia Mare întâlnește joi Pandurii Târgu Jiu în Liga Națională de handbal masculin

Sala Polivalentă Lascăr Pană va găzdui joi, de la ora 17.00, meciul dintre HCM Minaur Baia Mare şi Energia Rovinari Târgu Jiu, din cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Intrare liberă pentru spectatori
După eşecul usturător de la Constanţa, oficialii echipei băimărene au decis ca la această partidă intrarea spectatorilor să fie liberă, pentru ca echipa să fie încurajată de un număr cât mai mare de fani. Handbaliștii maramureșeni sunt obligați să câștige această confruntare, mai ales că pentru ei urmează meciuri foarte grele, pe teren propriu cu Ştiinţa Bacău ( ocupanta locului 2) şi în deplasare la HC Odorhei (locul 3).

„Este un meci foarte important pentru noi deoarece vom întâlni una dintre echipele cu care ne batem pentru un loc în play-off. Tocmai de aceea este obligatoriu să câştigăm meciul de pe teren propriu”, a declarat directorul executiv al Minaurului, Vasile Viman.

Cele două echipe s-au întâlnit în această vară la Cupa Minaur, unde băimărenii au făcut un joc excelent şi au reuşit să se impună cu scorul de 25-22 (15-9). Într-o altă partidă amicală, disputată de data aceasta la Târgu Jiu, în cadrul Memorialului “Gheorghe Daviţoiu”, gazdele s-au impus clar în faţa maramureșenilor, cu scorul de 35-28 (19-13).

Oltenii s-au întărit în această vară cu jucători importanţi, printre care se numără Daniel Mureşan, Dinescu, Cosmin Liberţ, Antonaru şi Acatrinei. Viman a recunoscut că cele două echipe sunt echilibrate valoric, iar forma de moment ar putea fi decisivă în meciul de joi: „Suntem două echipe echilibratic valoric. Am jucat de două ori până acum şi ne-am împărţit victoriile, aşa că eu cred că forma de moment şi aportul publicului vor fi decisive în acest meci. Intrarea spectatorilor va fi liberă şi noi sperăm că suporterii vor veni în tribune în număr cât mai mare. Avem nevoie de susţinerea fanilor, care ne pot impinge de la spate în momentele dificile”.

Antrenorul Gheorghe Covaciu se confruntă înaintea acestui joc cu o serie de indisponibilități importante. Astfel, Irimuş şi Buşecan nu s-au antrenat în această săptămână, acuzând probleme de sănătate şi sunt incerţi pentru meciul cu Târgu Jiu, în timp ce în Mihai Bogdan ar putea fi suspendat de către comisia de disciplină a FRH, după incidentele de la Constanţa şi după cartonaşul roşu pe care l-a primit la începutul reprizei secunde.

Minaur şi Energia, vecine de clasament
În primele două etape, minauriştii au “contabilizat” o victorie pe teren propriu, cu CSM Bucureşti (24-19) şi o înfrângere în deplasarea de la HCM Constanţa (23-35). De partea cealaltă, Energia Târgu Jiu a pierdut primul meci, disputat în deplasare la campioana en-titre (20-34) şi s-a impus pe teren propriu în faţa grupării CS Caraş Severin, cu 26-21.

În urma acestor rezultate, ambele echipe au acumulat 3 puncte şi sunt vecine de clasament, locul 7 pentru băimăreni, respectiv 8 pentru gorjeni, diferenţa fiind făcută doar de golaveraj. În primele două etape, băimărenii au înscris 47 de goluri (o medie de 23.5 goluri/meci), dar au primit 54, golaverajul eleviilor lui Gheorghe Covaciu fiind de -7.

Etapa a 3-a (25 şi 26 septembrie)
Potaissa Turda – CSU Suceava
Ştiinţa Bacău – HCM Constanţa
HCM Minaur – Energia Târgu Jiu
CS Caraş-Severin – Dinamo Bucureşti
Poli Timişoara – Steaua Bucureşti
HC Odorhei – CSM Bucureşti

Distribuie:

Postaţi un comentariu