Medalie de bronz pentru echipa feminină de spadă la C.M de la Budapesta

După băieţi de argint avem şi fete de bronz

După bronzul reuşit la individual de Tiberiu Dolniceanu la sabie şi argintul obţinut de echipa masculină de sabie, duminică fetele din echipa de spadă şi-au trecut în palmares medalia de bronz.

Cu sătmăreanca Simona Deac Pop în echipă, care de altfel şi-a adus o contribuţie foarte importantă la cucerirea acestei medalii, România a trecut în finala mică de Franţa, scor 33-28.

Ana Maria Brânză a început foarte bine finala mica şi a condus cu 3-0, după care franţuzoaicele au preluat iniţiativa şi au condus până în penultimul asalt.

Simona Deac Pop a revenit de la 22-24 şi a adus România în avantaj după mult timp, scor 25-24. Franţuzoaica Rembi a egalat la 25, scor de la care a început practic ultimul asalt.

Ana-Maria Brânză a tras pentru România împotriva lui Jacques Andre Coquin şi a gestionat foarte bine fiecare secundă petrecuta pe planşă reuşind să pună presiune pe adversara sa şi să-i găsească punctele vulnerabile.

Două tuşe obţinute pe braţul adversarei a făcut ca România să se distanţeze decisiv la două lungimi în ultimul minut, pentru ca finalul să fie trăit fără emoţie chiar dacă cu două secunde înainte de final Coquin s-a aruncat asupra lui Brânză şi a lovit-o pe acesta cu genunchiul în zona pieptul, campioana noastră având nevoie de intervenţia medicului pentru a se ridica. A fost doar o simplă sperietură iar România a câştigat pentru a treia oara consecutiv medaliile de bronz cu echipa feminină de spadă la Campionatele Mondiale.

România a trecut în turul I de Danemarca (45-14) şi în optimi de Venezuela (45-30). În sferturi fetele lui Octavian Zidaru au dat peste Coreea de Sud, cea care ne-a barat drumul spre medalie şi la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.De data aceasta fetele noastre şi-au luat o binemeritată revanşă, reuşind să se impună cu 36-32 şi s-au calificat în semifinale. În semifinale, în faţa unei echipe a Rusiei extrem de puternică, România a trebuit să se recunoască învinsă cu 33-44 însă tricolorele nu vin cu mâna goală de la Budapesta reuşind să câştige medalia de bronz, după ce au învins echipa din Hexagon, scor 33-28.

Componenţa echipei de fete este următoarea: Ana Maria Brânză, Simona Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia.

Echipa masculină de spadă a terminat pe locul 11

Cu o echipă formată în totalitate din sătmăreni, România a terminat pe locul 11, un loc bun dacă ne gândim că elevii lui Csizar Francisc s-au situat în faţa unor echipe mult mai bine cotate cum ar fi cea a Rusiei, Chinei, Estoniei, sau a Germaniei. De altfel băieţii nostril au reuşit una dintre surprizele competiţiei după ce au trecut, în 16-imi, de mult mai bine cotata echipă a Germaniei, scor 29-25. În optimi însă România a fost nevoită să se recunoască învinsă de o mult mai puternică echipă a Franţei, scor 32-45. Pe tabloul pentru locurile 9-16 tricolorii au întâlnit echipa Kirghistanului de care au dispus cu 35-34. În schimb pe tabloul pentru locurile 9-12, România a capotat în faţa Elveţiei, scor 15-30. În ultimul meci pentru locurile 11-12 România a câştigat în faţa Kazahstanului, scor 30-29  şi a terminat competiţia pe un onorant loc 11.

Componenţa echipe de spadă masculin este următoarea: Adrian Pop, Alexandru Nyisztor, Arkosi Bertalan şi Adrian Szilagyi.

 

Echipa de spadă a României

Echipa de spadă a României

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu