Medalie de argint pentru CS Satu Mare în proba pe echipe la spadă

Patru medali ( 3 de aur şi una de argint) au reuşit să câştige scrimerii sătmăreni la C.N de floretă şi spadă, găzduite de Sala "Alexandru Csipler"

În ultima zi de competiții a C.N de spadă junioare, CS Satu Mare a terminat pe locul doi la echipe, sătmărencele fiind devansate de scrimerele de la LPS Craiova 1, scor 45-37.

LPS Craiova1 s-a dovedit a fi o echipă mai omogenă, dovadă că și la individual trei dintre componente au urcat pe podium și au reușit să se impună în fața unei echipe sătmărene în care doar Amalia Tătăran a contat.

Antrenorul Csiszar Francisc a recunoscut superioritatea oltencelor fiind totodată bucuros că a reușit o performanță la care nu se așteptase.

“Sincer dacă-mi spunea cineva dimineaţa, înainte de concurs, că vom termina pe locul doi nu-l credeam, fiindcă noi avem o echipă în formare şi în afară de Amalia Tătăran celelalte fete au o experienţă competiţională redusă. Per ansamblu sunt mulţumit de cum au decurs aceste Naţionale, deoarece am reuşit să obţinem o medalie de aur, prin Tătăran la individual şi o medalie de argint pe echipe, lucru care cred eu, nu este puţin” ne-a declarat Csiszar.

Tabloul final al întrecerilor pe echipe, la spadă junioare este următorul:

1.LPS Craiova 1 – Cezara Constantin, Alexandra Deciu, Claudia Năboiu

2.CS Satu Mare 1 – Amalia Tătăran, Bianca Oros, Sandra Pop, Nagy Csilla

3. Steaua 1

4.CSM Oradea

5.CS Satu Mare 2 – Teodora Coste, Teodora Drăguşin, Amarillisz Pallai

6. LPS Craiova 2

7. Steaua 2

8. Olimpia Bucureşti

În cele cinci zile de concurs ( Campionatele Naţionale de floretă juniori, masculin şi feminin şi Campionatele Naţionale de spadă junioare) găzduite de Sala „Alexandru Csipler” scrimerii de la CS Satu Mare au avut o comportare excelentă reuşind să câştige trei medalii de aur (Bogdan Dascălu, la individual floretă, echipa de floretă masculin şi Amalia Tătăran, individual spadă) şi una de argint prin echipa de spadă feminin.

“Sunt bucuroasă de ce au obţinut scrimerii noştri şi desigur de elevii mei de la floretă. Am muncit mult pentru aceste medalii şi chiar dacă la prima vedere zici că este normal ca Satu Mare să câştige tot, vreau să vă spun că în spatele acestor performanţe este muncă asiduă. Aşteptăm cu încredere următoarele competiţii şi sperăm să confirmăm în continuare” ne-a declarata Eva  Lenghel, antrenoarea lotului de la floretă a CS Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu