Meciul oficial 100 pentru U-BT Cluj în Sala Polivalentă

Primul meci al U-BT Cluj în Sala Polivalentă, cel cu Trabzonspor, a avut loc la numai două zile după primul meci oficial disputat în cea mai mare sală de sport din România, partida de handbal feminin, ”U” Cluj – Corona Brașov și a adunat peste 4000 de spectatori / Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj – CSU Sibiu va fi meciul 100 oficial pentru echipa clujeană disputat în Sala Polivalentă din Cluj. Clasicul derby al Ardealului la baschet masculin este programat duminică, 25 aprilie 2021.

Până la acest joc, U-BT Cluj a disputat alte 99 de partide oficiale în Polivalentă, în perioada noiembrie 2014 – aprilie 2021, dintre care 73 în campionatul intern (Liga Națională de Baschet Masculin / LNBM), 6 meciuri în Cupa României și 20 de jocuri în cupele europene (EuroCup Challenge, Liga Campionilor și FIBA Europe Cup).

Primele meciuri oficiale ale U-BT Cluj în Sala Polivalentă au fost cele cu Trabzonspor din Turcia (scor, 80-81), disputat în 11 noiembrie 2014, în cadrul EuroChallenge Cup și cu Steaua CSM București (scor, 57-64), jucat în 15 noiembrie 2014.

Prima victorie pentru U-BT Cluj a venit abia în meciul patru jucat în Sala Polivalentă, scor 82-62 cu BC Timba Timișoara, într-o etapă din Liga Națională de Baschet Masculin / LNBM, joc disputat în 28 noiembrie 2014. În cele 73 de meciuri din campionatul intern jucate în Polivalentă, U BT a întâlnit 15 formații și are 60 de victorii și 13 înfrângeri.

La acestea se adaugă 4 victorii și 2 eșecuri în cele 6 jocuri din Cupa României, iar în cele 20 de întâlniri din cupele europene, U-BT Cluj a contabilizat 11 victorii și 9 înfrângeri. Per total, U BT are, în cele 99 de meciuri oficiale disputate în BT Arena, 75 de victorii și 24 de înfrângeri.

Revenind la primul meci jucat de U-BT în Sala Polivalentă, cel cu Trabzonspor, antrenorii de atunci, Dorin Pintea și Paul Chetreanu au trimis pe parchet următorii jucători: Medvedj, Barnette, Kuti, Baciu, Gheorghe, Jucan, Millage, Silvășan, Lalovic, Mandache, Hargrove, Cuic.

Doar Nandor Kuti se mai regăsește ca jucător în echipa antrenată acum de Mihai Silvășan și Branco Cuic, în vreme ce actualul pivot al echipei clujene, bosniacul Andrija Stipanovic era în lotul lui Trabzonspor.

CSM Oradea, Steaua și CSU Sibiu, adversarii cel mai des întâlniți
Într-un top alcătuit după numărul de meciuri și adversarii întâlniți în BT Arena, U-BT a jucat de cele mai multe ori cu CSM Oradea, echipă pe care Clujul a întâlnit-o de 15 ori. De 12 ori (10 victorii – 2 înfrângeri) în campionat, de 2 ori (2 eșecuri) în semifinalele Cupei României (2019, 2021) și o dată, în victoria, 81-76 din FIBA Europe Cup 2019.

Al doilea cel mai des întâlnit adversar în Sala Polivalentă este Steaua București, în 13 meciuri, 8 câștigate de U-BT și 5 câștigate de echipa din capitală. Urmează în top, CSU Sibiu, cu 10 meciuri jucate, 8 (5 victorii-3 înfrângeri) în LNBM și 2 victorii pentru U BT în Cupa României.

Celelalte echipe cu care U-BT Cluj a jucat în Sala Polivalentă sunt (în ordinea numărului de meciuri jucate în LNBM) – SCM Craiova (8/7 victorii, 1 înfrângere), BC SCM Timișoara (7 victorii), Dinamo București (6/5 victorii – 1 înfrângere), BCMU FC Argeș Pitești (5 meciuri în LNBM, 1 victorie în Cupa României), Phoenix/CSM Galați (5 victorii în campionat, 1 victorie în Cupa României), Energia/CSM Tg. Jiu (2 victorii), Gaz Metan Mediaș (2 victorii), CS Universitatea Cluj (1 victorie), BC Mureș Tg. Mureș (1 victorie), CSO Voluntari (1 victorie), CSM Focșani (1 victorie), CSM Sfântu-Gheorghe (1 victorie).

Adversari din 16 țări în 20 de meciuri în cupele europene
U-BT Cluj a disputat în Sala Polivalentă 20 de meciuri în cupele europene la baschet, întâlnind 19 adversari din 16 țări. De la meciul cu Trabzonspor (Turcia) din 11 noiembrie 2014, în EuroChallenge Cup, până la meciul cu Medi Bayreuth (Germania), din sferturile de finală ale FIBA EuropeCup, din 4 martie 2020, U-BT a contabilizat 11 victorii și 9 eșecuri în aceste 20 de jocuri.

Cele 11 victorii reușite de U-BT Cluj în cupele europene au fost în meciurile cu AEK Larnaca (Cipru), BK Pardubice (Cehia), Dinamo Tbilisi (Georgia), Academic Sofia (Bulgaria), Ironi Ness Ziona (Israel), BK Rahoveci (Kosovo), SBBK Sodertalje (Suedia), Enisey Krasnoyarsk (Rusia), CSM Oradea (România), Tsmoki Minsk (Belarus), Medi Bayreuth (Germania).

Cât privește cele 9 înfrângeri, acestea au fost în meciurile cu Trabzonspor și Muratbey Ușak Sportif (ambele din Turcia), Atomeromu SE Paks și Alba Fehervar (ambele din Ungaria), Gussing Knights (Austria), MHP Riesen Ludwigsburg (Germania), Donar Groningen (Olanda) – echipa cu care U-BT a jucat și în grupe dar și în optimile FIBA Europe Cu 2018 și Belfius Mons Hainaut (Belgia).

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu