Meciul anului / Câştigătoarea Champions League vine în Baia Mare!

HCM Baia Mare întâlnește, sâmbătă, campioana Europei la Handbal feminin, Gyor ETO / Foto Bogdan Purcaru

Meci galactic în Polivalenta băimăreană. Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, HCM Baia Mare va juca prima partidă de pe teren propriu, din grupele Champions League, adversara sa fiind nimeni alta decât câştigătoarea en-titre a Ligii Campionilor, Györi Audi ETÓ. Görbicz, Löke, Lunde Haraldsen, Bulatović şi Amorim sunt doar câteva dintre starurile care vor fi urmărite cu emoţie de miile de spectatori maramureşeni. Deşi au debutat cu o înfrângere în această competiţie, băimărencele sunt decise să facă un meci bun în faţa propriilor susţinători, însă o victorie în compania unguroaicelor pare, cel puţin la această oră, o utopie.

Orice ar fi, va fi spectacol
„Va fi un meci foarte greu, un meci care pe noi, pe mine personal, dar şi pe fete, ne onorează, pentru că vom întâlni câştigătoarea Champions League – o echipă care joacă mult mai bine decât la începutul sezonului trecut. Mi-aş dori ca la ora meciului să am cât mai multe jucătoare valide şi sperăm că, cu ajutorul publicului, să facem un meci cât mai bun, o propagandă pentru handbalul românesc. Un eventual punct câştigat în această partidă ar fi o performanţă extraordinară”, a declarat antrenorul băimărean Costică Buceschi.

Din nefericire, la această oră, mai multe handbaliste de la HCM sunt accidentate şi acuză problem de sănătate. Este vorba despre Szucs, Diniş, Ungureanu şi Eliza Buceschi – ele fiind incerte pentru meciul de sâmbătă.
Buceschi ştie cum poate să le bată pe unguroaice: “Ptem să câştigăm doar dacă vom juca la fel de bine ca şi în meciul cu Viborg, dacă vom avea maximul de noroc pe care poţi să îl ai într-un meci şi dacă vom avea la dispoziţie tot lotul de jucătoare. Acestea ar fi condiţiile ideale”.

Presa internaţională a arătat un interes foarte mare pentru meciul de sâmbătă. Pe lângă afluenţa masivă de jurnalişti din presa scrisă, radio şi online care au solicitat acreditare, în Sala sporturilor “Lascăr Pană” vor fi prezenţi sâmbătă la ora jocului şi reprezentanţi de la cinci posturi de televiziune care vor transmite în direct acest meci: Digi Sport Ungaria, Digi Sport România, Dolce Sport, ehfTV.com şi TV3 Sport 1 Danemarca.

Staruri de sute de mii de euro pe parchetul din Polivalentă
Campioana Ungariei vine în România cu toate vedetele din echipă: unguroaica Anita Görbicz, norvegienele Heidi Löke şi Katrine Lunde Haraldsen, muntenegreanca KatarinaBulatović şi brazilianca Eduarda Amorim.
Györi Audi ETÓ Kézilabda Club, este deţinătoarea trofeului Women’s EHF Champions League, sau mai exact, cea mai valoroasă echipă de handbal feminin din lume.

Gruparea maghiară are în componenţă două jucătoare care au primit din partea IHF trofeul “World Player of the Year” (atribuit celei mai valoroase jucătoare din lume): Anita Görbicz (2005) şi Heidi Lökke (2011), de asemenea, cel mai bun portar din lume, norvegianca Katrine Lunde Haraldsen (dublă campioană olimpică în 2008 şi 2012, campioană mondială în 2011 şi de 4 ori campioană europeană).

Din vara avestui an s-a transferat la Györ şi Katarina Bulatović, cel mai bun inter dreapta din lume, golgeteră la Olimpiada de la Londra şi la ultima ediţia a Campionatului European, unde a cucerit medalia de aur cu naţionala Muntenegrului. Meciul dintre HCM Baia Mare şi Györi Audi ETÓ va fi arbitrat de un cuplu din Slovacia, Peter Brunovski – Vladimir Canda. Delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal este Klaus Dieter Convents din Belgia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu