Meci de care pe care în Ghencea: Steaua vs. CSM Ştiinţa Baia Mare

CSM Stiinta Baia Mare

Stadionul Ghencea va găzdui sâmbătă, 24 august, o partidă a ambiţiilor şi a orgoliilor, un meci pe viaţă şi pe moarte pentru locul 2 în SuperLiga CEC Bank. Este vorba despre confruntarea rivalelor Steaua şi CSM Ştiinţa Baia Mare, din cadrul etapei a patra a play-off-ului. Partida este una extrem de importantă pentru ambele echipe, deoarece va contura, în proporţie de cel puţin 50%, semifinalele acestui sezon. Pentru a fi siguri că vor juca în careul de aşi pe teren propriu, „zimbri” lui Eugen Apjok şi Vasile Lucaci au nevoie de o victorie la Bucureşti, însă acelaşi lucru îl doresc şi roş-albaştri.
„Va fi un meci decisiv şi toată lumea este conştientă că soarta semifinalei se va juca sâmbătă. Noi avem un mic avantaj, faptul că dispunem de mai multe opţiuni, în funcţie de rezultatul de la Steaua, lucru pe care adversarii noştri nu îl au. Lor le trebuie victoria obligatoriu, în caz contrar priezând aproape orice şansă la locul 2. Şi noi mergem la victorie, pentru a ne asigura, încă de pe acum, poziţia a doua în clasament, cea care ne oferă atuul de a juca semifinala pe teren propriu. Lumea este disperată şi puţin nemulţimită după ultimele meciuri de pe teren propriu. Totuşi, deşi am avut două partide slabe, am strâns nouă puncte. Eu zic că dacă vom juca bine putem să batem oriunde cu punct bonus”, a declarat antrenorul băimărenilor, Eugen Apjok.
„Este cel mai greu meci din acest an, pentru că cine pierde va juca semifinala în deplasare. Ne dorim o victorie la Steaua, însă va fi un meci greu, pe care îl va câştiga echipa cu cel mai bun joc colectiv şi cei care vor greşi mai puţin. Nu mai putem să îi suprindem pe stelişti şi nici ei pe noi. Ne cunoaştem foarte bine, de aceea este important să fim foarte concentraţi la joc şi să nu facem erori. În ceea ce priveşte lupta pentru titlu, eu zic că noi, Steaua şi Timişoara avem şanse de 33% să devenim campioni în acest an. Bătălia este deschisă”, a mprturisit căpitanul „zimbrilor”, Constantin Ene.

Un derby de tradiţie, o confruntare decisivă

Duelul dintre Steaua şi Baia Mare merită cu prisosinţă apelativul de clasic al rugby-ului românesc, cele două grupări disputând în ultimii zece ani, şase semifinale şi trei finale ale campionatului, precum şi alte patru finale ale Cupei României. În sezonul 2012-2013, băimărenii i-au bătut pe roş-albaştri pe unde i-au prins, „zimbri” câştigând de cinci ori în campionat şi o dată în finala Cupei României.
În actualul sezon, lucrurile au stat diferit, cele două echipe fiind echilibrate, atât pe înaintare, cît şi pe treisferturi. Dispta între Baia Mare şi Steaua se dă şi în clasamentul celor mai buni marcatori, între Vlaicu şi Wiringi, primul cu 151 de puncte marcate (locul 1), neozeelandezul având 110 (locul 3 în topul marcatorilor).
În sezonul regulat, „zimbri” s-au impus pe teren propriu, cu 22-8, însă în retur steliştii au câştigat la limită (15-13), după ce Ionuţ Pop a ratat transformarea unui eseu chiar în ultimul minut de joc.
În play-off, băimărenii au câştigat pe „Lascăr Ghineţ”, cu 25-19, după o partidă grea şi extrem de disputată.
Meciul din Ghencea se anunţă unul cel puţin la fel de greu, în care ambele echipe vor încerca să obţină o victorie importantă în economia clasamentului.

[stextbox id=”custom” caption=”Echipa probabilă pentru meciul cu Steaua”]Primul 15: Pristăviţă, Bărdaşu, Rusu, Van Heerden, Hristache, Dico, Morrell, Ene, Falamoe, Wiringi, Cătună, Gal, Cave, Ciuntu, Bucur
Rezerve: Rădoi, Suciu, Bălan, Dănilă, Stoica, Diniş, Roşca, Clarke[/stextbox]
Foto (c) Ovidiu Sebastian

Distribuie:

Postaţi un comentariu