Al șaptelea titlu național la clasa A. Mani Gyenes, stăpânul absolut al endurocross-ului românesc

Emanuel Gyenes a câștigat al șaptelea titlu de campion național la Endurocross clasa A

Cel mai valoros raider din țară, sătmăreanul Mani Gyenes, și-a trecut în cont al șaptelea titlul de campion național la endurocross, după ce a câștigat și penultima etapă (a IV-a) din cadrul Campionatului Național, desfășurată duminică la Bran, județul Brașov.

În această etapă au participat 50 de raideri din întreaga țară, însă Mani i-a devansat la distanță destul de mare trecându-și în cont un nou titlu de campion național, chiar dacă ultima etapă a Campionatului Național se va încheia în weekend, cu etapa de la Râșnov.

“Numărul șapte este numărul meu norocos așa că cel de-al șaptelea titlu de campion național câștigat mă bucură cu atât mai mult. M-am simțit foarte bine la Bran, am avut un traseu rapid și foarte tehnic unde am putut să-mi etalez toate abilitățile de raider. Nu știu dacă voi participa și la ultima etapă de la Râșnov, acuma că sunt deja cu titlul în buzunar, să văd poate voi merge doar așa pentru amuzament” ne-a declarat Mani Gyenes.

Titlul îi va fi înmânat, la mijlocul lunii decembrie, în cadrul Galei Campionilor, festivitate care se ţine în fiecare an la Sinaia și unde se premiază cei mai buni sportivi din sportul cu motor de la noi.

În căutare de sponsori pentru Raliul Dakar

Cea mai mare preocupare a lui Mani în momentul de față este acea de a-și găsi sponsori, care să-i permită participarea la cea mai mare aventură enduro din lume, Raliul Dakar, ediție care va fi găzduită tot de America de Sud, la începutul anului 2014. Reamintim că sătmăreanul a ratat participarea la ediția trecută tocmai fiindcă n-a reușit să adune la timp suma necesară înscrierii în competiție.

“ Momentan sunt în discuții cu câțiva sponsori care mi-au promis că mă ajută însă la fel a fost și la ultima ediție de Dakar, promisiuni multe dar fără nimic concret. Înscrierea mă costă 15 000 de euro iar suportul tehnic și logistic se ridică cam la vreo 30 000 de euro. Sigur că este o sumă destul de mare însă eu merg acolo să reprezint România plus că nu fac doar act de prezență. Este frustrant să nu poți participa din lipsa banilor însă dacă nu se poate, atunci asta e.” încheie, puțin dezamăgit Gyenes.

Reamintim că Emanuel Gyenes are patru participări la Raliul Dakar (2007, 2009, 2011, 2012) fiind cel mai bine clasat dintre piloții români. În anul 2011 a reușit să termine pe poziția a 18-a la General și a câștigat clasa Maraton, iar în 2012 a terminat pe locul 17 la General.

Distribuie:

Postaţi un comentariu