Mani Gyenes a terminat pe locul III la Tokod

Căldura l-a împiedicat pe Mani să se impună în etapa a II-a, din Ungaria

În weekendul abia încheiat la Tokod (Ungaria) s-a desfăşurat etapa a II-a a Campionatului Naţional de Enduro, competiţie care cuprinde, în premieră şi ţara vecină. Dacă în prima etapă, desfăşurată la Lupeni, Mani s-a impus într-o manieră categorică în etapa a II-a valorosul raider a trebuit să se mulţumească doar cu poziţia a treia.

La această etapă au participat 98 de concurenţi din patru ţări: Austria, Slovacia, România şi Ungaria.

Sătmăreanul a alergat pe o motocicletă nouă, Husaberg, cu un motor de 300 cm cubi, în doi timpi, fiind devansat de maghiarii, Katai Peter (locul 1) şi Grillmayer Gabor (locul 2). În clasamentul general, Mani ocupă locul doi la clasa E3, considerată şi clasa “regină”.

Noua motocicletă s-a comportat foarte bine însă am avut dificultăţi cu traseul şi în special cu vremea caniculară. Fiind un traseu de viteză medie-mică n-am putut accelera foarte mult ca să ne răcorim. În timpul cursei au fost înregistrate 40 de grade lucru care a făcut ca mulţi concurenţi să abandoneze. Am avut greutăţi şi cu traseul deoarece era foarte mult praf care ne-a îngreunat în mod constant deplasarea” ne-a declarat Mani Gyenes.

Următoarea etapă este preconizată să se desfăşoare la mijlocul lunii august pe un traseu din Maramureş. Până atunci sătmăreanul mai are trecut în agendă o participare, în weekend, la o competţie amicală la Szeged, intitulată “Extrem Enduro”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu