LNBM / U-BT, reacţie pozitivă în faţa Gazului

U-BT nu a avut emoţii decât în primele 20 de minute ale mciului cu Gaz Metan Mediaş, de care a trecut cu scorul de 78-62 / Foto: Dan Bodea

Etapa a XIII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin nu a fost deloc de speriat pentru U-BT Cluj. Alb-negri au primit vizita formaţiei Gaz Metan Mediaş care a început mai bine jocul, dat totul a durat aproximativ 5 minute. La scorul de 11-6 pentru medieşeni, Marcel Ţenter a cerut primul time-out, iar indicaţiile lui au fost transpuse pe parchetul Sălii Polivelente, printr-o prestaţie din ce în ce mai sigură a elevilor lui. A urmat o serie de 10 puncte ale gazdelor care, cu toată opoziţia oaspeţilor, au terminat primul sfert în avantaj (16-13).

Al doilea parţial s-a încheiat cu acelaşi scor, dar în avantajul echipei Gaz Metan. După pauza mare baschetbaliştii clujeni au revenit în arenă decişi să închidă meciul încă din al treilea parţial. Ritmul de joc a crescut şi ambele formaţii au pus acelaşi număr de puncte pe tabelă (câte 5) în primele două minute de la reluare. Echilibrul aparent a fost depăşit de o rupere de ritm a clujenilor care au început să se desprindă pe tabelă şi au încheiat parţialul cu scorul de 23-13.

Constantă a fost prestaţia celor de la U-BT şi în ultimul sfert, în care oaspeţii nu au reuşit decât să limiteze diferenţa de scor. S-a terminat 78-62 în favoarea trupei lui Marcel Ţenter. Victoria îi duce pe clujeni pe prima poziţie a clasamentului, însă, este o situaţie temporară. Dacă BC Mureş Târgu Mureş va câştiga meciul cu Dinamo, va trece automat în fotoliul de lider, cu 21 de puncte, unul peste U-BT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu