LNBM / U-BT Cluj a pierdut incredibil la Târgu Jiu

U-BT Cluj a pierdut la Târgu Jiu, meciul cu Energia (63-76), la capătul unei partide pe care au controlat-o în cea mai mare parte a timpului / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au suferit al doilea eșec stagional, scor 63-76, în deplasare cu Energia Târgu Jiu, într-un meci din cadrul etapei a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Înfrângerea este suprinzătoare în condițiile în care echipa lui Marcel Țenter a fost la conducere în cea mai mare parte a timpului. După un început echilibrat de partidă, în care ambele formații s-au studiat, primul sfert s-a încheiat la egalitate scor 19-19. Cu Kyndall Dykes în formă excelentă la finalizare, clujenii și-au adjudecat sfertul al doilea și au intrat în avantaj la cabine, scor 49-52.

Tot Dykes a fost jucătorul care a pus primele puncte pe tabelă și după revenirea echipelor pe teren. Dârji în apărare și inspirați pe faza ofensivă clujenii au reușit să se desprindă încet încet pe tabela de marcaj, iar victoria părea să fie deja adjudecată de ardeleni, după primele cinci minute ale actului trei. A doua jumătate a celui de al treilea sfert a fost însă, decisivă în stabilirea scorului final. Gazdele au reușit să marcheze nu mai puțin de 17 puncte, fără ca oaspeții să aibă replică. Ultimul parțial a fost la discreția oltenilor care și ș-au adjudecat cu 25-11 obținând astfel, a doua victorie din actualul campionat, în vreme ce pentru U-BT înfrângerea de la Târgu Jiu a fost a doua a actualei stagiuni.

Cu 20 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, Kyndal, Dykes a fost cel mai bun om al echipei lui Marcel Țenter. S-au mai remarcat Ivan Zigeranovic cu 16 puncte, 5 recuperări și două assituri și Filip Adamovic cu 11 puncte, 5 recuperări și două pase decisive. U-BT Cluj are 10 puncte și se situează pe poziția a patra a clasamentului, a un punct în urma liderului CSU Atlasib Sibiu, dar clujenii au și un joc mai puțin disputat. Etapa viitoare clujenii vor evolua în fața propriilor suporteri, vineri, 13 noiembrie, în compania formației BCMU Pitești.

Distribuie:

Postaţi un comentariu