Liga Națională / HCM e lider, Corona acuză arbitrajul

HCM Baia Mare a câștigat greu în fața celor de la SCM Craiova, dar au preluat șefia în Liga Națională feminină de handbal

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a câștigat, duminică, cu scorul de 27-25, meciul cu SCM Craiova, restant din cadrul etapei a IX-a Ligii Naționale. Succesul în fața oltencelor le readuc pe maramureșence în fotoliul de lider al Ligii Naționale, însă, oficialii de la Corona Brașov, principala contracandidată a HCM-ului la titlul de campioană, acuză maniera de arbitraj pe care o consideră favorabilă băimărencelor.

Craiova la un pas de o mare surpriză
Meciul dintre HCM Baia Mare și SCM Craiova a început perfect pentru formația vizitatoare care a reușit, contrar așteptărilor, să domine trupa lui Costică Buceschi mai bine de 20 de minute. Băimărencele au intrat greoi în joc, iar fetele pregătite de Carmen Amariei au zburdat pe teren și au reușit să înscrie la aproape fiecare fază de atac. În poarta Craiovei Ionica Munteanu a dat recital de parade, însă, din minutul 22, când SCM a reușit să pună 5 goluri diferență pe tabela de scor (6-11), maramureșencele și-au amintit că joacă în fața propriilor suporteri și că sunt favorite în această înfruntare.

În minutul 27 scorul era egal 11-11, pentru ca în ultimele momente de joc ale primei reprize HCM să preia pentru prima dată conducerea și să termine primul act în avantaj minim, scor 13-12. Repriza secundă a început exact invers față de primul mitan, cu gazdele năpustindu-se la poarta oltencelor. Munteanu nu a mai reușit paradele din prima parte, iar handbalistele de la HCM s-au distanțat treptat pe tabela de marcaj asigurându-și un final de joc ce ar fi trebuit să fie unul liniștit. Nu a fost de acord cu acest lucru Carmen Amariei, care a cerut time out și și-a reintrodus elevele în joc.

Craiova s-a apropiat la numai două goluri de HCM, însă, având o jucătoare eliminată pentru două minute, nu a reușit să gestioneze finalul de meci și HCM Baia Mare câștigă dramatic prima partidă oficială din 2014. În urma acestui succes HCM acumulează 24 de puncte și trece din nou în fruntea clasamentului, urmată de Corona Brașov, cu 22 de puncte.

Acuze de sub Tâmpa
Cu o zi mai devreme, sâmbătă, ocupanta poziției a doua în Liga Națională, Corona Brașov, a evoluat în deplasare, la CSM București și acest meci fiind tot o restanță din cadrul etapei a IX-a. Meciul din capitală a fost unul extrem de dârz, cu multe răsturnări de situații și cu o echipă gazdă care a egalat la ultima fază de joc, din aruncare de la 7 metri, stabilind scorul final 27-27. Tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea, a declarat la finalul meciului de la București că arbitrii acelei partide ar trebui suspendați.

”Nu se poate să intri în teren, să faci ce au făcut cei doi arbitri, iar la final să mai ai puterea să privești jucătoarele în ochi. Este păcat de munca noastră. Am senzația că se arbitrează pentru a favoriza pe cineva din nord„, a răbufnit Burcea, făcând referire la formația din nordul țării, HCM Baia Mare.

Un alt meci disputat în cadrul etapei a IX-a le-a adus fațăîn față pe HCM Roman și HC Zalău. Formația pregătită de selecționerul României, Gheorghe Tadici, a fost învinsă cu scorul de 17-19. În urma înfrângerii de la Roman, HC Zalău a coborât pe poziția a VII-a în clasamentul Ligii Naționale, cu 15 puncte, în vreme ce HCM Roman a acumulat 19 puncte și, grație goilaverajului superior, a urcat pe treapta a III-a a podimului campionatului. La jumătatea acestei săptămâni sunt programate meciurile etapei a X-a, cel mai interesant duel fiind cel dintre ”U” Jolidon Cluj și vicecampioana României, HCM Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu