Liga I / Walter sacrifică tot pentru pacea cu suporterii

Pentru a face pace cu fanii Universităţii, Florian Walter şi-a concediat sfătuitorul (Ioan Mărginean)

Florian Walter a revenit la Universitatea Cluj şi e decis să schimbe din temelii structura administrativă a clubului, în încercarea de a face pace cu suporterii.

Cea mai spectaculoasă “mutare” a fost înlăturarea lui Ioan Mărginea din fucţia de administrator special al clubului, după ce oficialul a fost atacat de suporteri cu pietre la ultimul meci al “şepcilor roşii” pe teren propriu.

Noul antrenor, Mihai Teja, promite victorie în meciul de luni cu Viitorul Voluntari, rezultat care ar readuce puţină linişte pe Cluj Arena.

Walter mută din umbră

De la revenirea la “U” Florian Walter a evitat să dea ochii cu presa sau cu suporterii echipei, dar “mută” decisiv din umbră. Prima schimbare a fost realizată la nivelul băncii tehnice, prin numirea lui Mihai Teja în funcţia de antrenor principal.

Şocul aşteptat la echipă nu s-a produs şi Universitatea a pierdut primul joc cu Teja pe bancă, scor 0-2, în deplasarea de la Vaslui. Astăzi însă, noul tehnician va apărea pentru prima dată în faţa propriilor suporteri şi a ţinut să facă primul pas spre împăcarea fanilor cu vechiul şi noul patron al “şepcilor”.

“Este un moment de cotitură pentru club, pentru echipă, pentru suporteri. Îmi doresc foarte mult să câştigăm primul meci din acest campionat, cu atât mai mult cu cât jucăm acasă, în faţa propriilor suporteri. Avem nevoie de ei, să fie lângă echipă aşa cum au fost mereu. Am vorbit şi cu domnul Walter şi dânsul mi-a spus că a revenit la Universitatea ca să salveze clubul de la faliment, iar eu trebuie să salvez echipa de la retrogradare dar, pentru a ne îndeplini amîndoi aceste misiuni avem nevoie de linişte şi de suporteri lângă noi”, a spus Teja.

Cel mai însemnat sacrificiu făcut de finanţatorul Universităţii este înlăturarea lui Ioan Mărginean din fruntea clubului, după ce oficialul a fost atacat cu pietre de suporteri, la finalul partidei cu ACS Poli Timişoara, din etapa a XI-a.

Mărginean a fost sfetnicul şi omul de încredere a lui Walter începând din iunie 2009 de când omul de afaceri bucureştean a preluat clubul universitar însă, pentru a se reabilita în ochii fanilor, Walter a fost obligat să-l sacrifice pe administratorul special a grupării “studenţeşti”.

Locul lui “Limoniu” va fi luat de Gabriel Boştină, fostul căpitan al alb-negrilor în perioada în care Walter arunca cu banii la “U”.

Se reface “grupul Petrolul”

Odată lămurită situaţia la nivel administrativ, Florian Walter a început demersurile “repatrierii” unor jucători pe care tot el i-a transferat cu titlu gratuit la Petrolul Ploieşti în vara anului 2012.

Vlad Morar este deja acontat şi va reveni la “U” încă din această iarnă. Alături de atacant vor face cale întoarsă la Cluj şi Cristian Achim, Mircea Bornescu şi Marinescu, toţi fotbalişti din lotul pe care Walter i-a mutat la pachet la Petrolul. Niciunul dintre jucătorii amintiţi nu s-au adaptat la formaţia prahoveană şi au declarat că sunt dispuşi să revină la Universitatea Cluj.

O problemă ar fi faptul că niciunul dintre ei nu se află la final de contract ceea ce înseamnă că “U”, adică Florian Walter, ar trebui să plătească pentru achiziţionarea lor.

Până să ajungă “întăririle” de la Ploieşti, Universitatea joacă luni seară, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu Viitorul Voluntari, într-un meci din cadrul etapei a XIII-a a Ligii I de fotbal. O victorie în faţa echipei patronate de Gheorghe Hagi ar putea însemna relansarea universitarilor în lupta pentru evitarea retrogradării.

Distribuie:

Postaţi un comentariu