Liga I / Victorie pentru „U” şi viitorul se conturează frumos

Vali Lemnaru a revenit de curând la "U" Cluj şi a început să-şi facă meseria, de golgheter / foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obţinut, luni, prima victorie în actuala ediţie de campionat. „Şepcile roşii” s-au impus cu scorul de 3-1 în faţa formaţiei Viitorul Voluntari şi odată cu acest prim succes au renăscut speranţele universitarilor în salvarea de la retrogradare.

Lemnaru, golgheter de serviciu
Alb-ngerii au început bine meciul cu echipa patronată de Gheorghe Hagi şi au arătat o poftă de joc care nu s-a văzut în precedentele evoluţii ale „studenţilor”. „U” a fost echipa care şi-a propus să marcheze şi să câştige acest joc şi a reuşit să-şi atingă obiectivul.

Fostul golgheter al Universităţii, Valentin Lemnaru, a readus spiritul de luptă şi norocul pentru echipa lui Mihai Teja. Atacantul lui „U” a deschis scorul în minutul 13 după un triunghi de pase superb. Zece minute mai târziu o nouă combinaţie excelentă, plecată din gheata lui Cristocea, l-a adus pe Lemnaru în poziţie foarte bună, iar şutul acestuia s-a oprit pentru a doua oară în plasa porţii apărate de Buzbuchi.

Borza a ţinut şi el să arate că evoluţiile bune din ultima vreme nu au fost întâmplătoare şi a marcat pentru 3-0 în minutul 90. Meciul s-a terminat însă, 3-1, după ce Cârstocea a marcat şi el pentru Viitorul în cel de al treilea minute de prelungiri.

Graţie acestui succes Universitatea Cluj a acumulat 7 puncte şi a părăsit ultimul loc al clasamentului în Liga I, preluat de Corona Braşov. Etapa viitoare, a XIV-a, „U” ar fi trebuit să joace în deplasare, cu Steaua, dar meciul va fi reprogramat de LPF.

Distribuie:

Postaţi un comentariu