Liga I/ “U” Cluj smulge un punct la Botoşani

Valentin Lemnaru (foto, în alb) a adus primul punct al Universităţii în meciurile disputate în deplasare în acest campionat, după FC Botoşani - "U" 1-1- Foto Dan Bodea

Universitatea Cluj se întoarce acasă cu un punct din confruntarea cu FC Botoşani, din cadrul etapei a X-a din Liga I de fotbal, la capătul unui joc în care fotbaliştii au părut că încă nu înţeleg că au pe bancă un antrenor nou, Gică Barbu. Singura performanţă cu adevărat notabilă, după jocul din Moldova, este ascensiunea din clasament, de pe 17 pe 16, dar şi mai important este că “U” a trecut peste echipa milionarului Adrian Porumboiu, FC Vaslui.

Schimbarea antrenorului nu a schimbat atitudinea

Gheorghe Barbu este văzut de șefii de la Universitatea drept omul care poate redresa echipa și, măcar în parte, par să fi ales persoana potrivită. Jocul ”studenților” nu a funcționat ca altă dată, dar măcar au adus primul punct de afară. În prima parte a jocului alb-negrii nu s-au remarcat decât prin cartonașele galbene încasate și în două rânduri prin încercările de a surprinde apărarea adversă cu două pase care nu și-au găsit ”adrisantul”.

Și totuși Calcan arată ca un jucător cu reale calități, iar Borza este deja un fotbalist considerat talentat, dar încă în așteptarea exploziei. Un punct bonus pentru Veselovski, portarul Universității arătând siguranță în majoritatea intervențiilor. Doar în minutul 34 a părut mai degrabă surprins de șutul de la distanță a gazdelor.

Veselovski a respins în față, pentru siguranță, dar nesigur, iar veteranul din atacul gazdelor, Hadnagy nu putea să rateze dintr-o poziție din care orice fotbalist cu experiența ar fi băgat-o în poartă. Până la pauză doar Codoban i-a mai dat ceva emoții apărătorului buturilor universitare, dar șutul său a trecut pe lângă poartă.

Execuția lui Lemnaru, punctul Universității

Nici în actul secund “şepcile roşii” nu au părut mai motivate. În primele patru minute doar Cârjan a încercat să-şi rotunjească cifra din clasamentul golgheterilor, dar moldoveanul a ratat execuţia şi acelaşi Veselovski a reţinut fără probleme. Pornind apatic o nouă tentaivă de atac, Mendy s-a trezit în poziţie numai bună să mai trimită o minge în careul gazdelor, unde Lemnaru a scapat din marcajul lui Ciprian Dinu și a reluat impecabil cu în plasa porţii lui Curileac, cu o lovitură de cap excelent plasată.

A fost momentul în care meciul se putea relansa, dar Bucşă îşi scapă adversarul direct, într-o fază de contraatac, faultează din spate, iar arbitrul întâlnirii îi arată clujeanului direct cartonaşul roşu. Era minutul 55 şi meciul se îndrepta spre o nouă înfrângere a “studenţilor”. Antrenorii Gică Barbu şi Cristian Popovici au început să facă schimbări pe bandă, jucătorii de la “U” au început să tragă de timp, avertismentele din partea centralului nemaifiind luate în calcul de nimeni.

Fulop reuşeşte un şut frumos, dar Veselvoski îşi spală ezitarea de la golul gazdelor şi are o intervenţie de mare portar. Tot Botoşaniul şi-a trecut în cont şi ultima mare oportunitatea de a modifica tabela de marcaj, în minutul 79 când Radu a scăpat excelet singur cu portarul universitarilor, a tras tare, dar pe lângă poartă. După şase minute de prelungiri s-a auzit şi ultimul fluier al meciului şi clujenii au privit cu adoraţie spre cerul Moldovei, mulţumind divinităţii pentru cel de al patrulea punct din acest sezon.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu