Liga I / Luna cadourilor a venit mai devreme pentru “U” Cluj

Lorand Kovacs (foto, în alb şi negru) a marcat primul său gol în tricoul Universităţii, în minutul 39 al meciului cu FC Braşov / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj şi-a atins obiectivul fixat de antrenorul Mihai Teja şi a învins, cu scorul de 2-0, pe FC Braşov, obţinând astfel, a treia victorie consecutivă în Liga I de fotbal. “Şepcile roşii” nu au făcut vreun salt în clasament şi rămân pe poziţia a 16-a însă, punctele acumulate în cele 16 meciuri disputate le-au adus 13 puncte, două mai puţine decât Săgeata Năvodari, echipă clasată pe locul 14, ultimul care garantează prezenţa în primul eşalon şi în sezonul viitor.

Meciul împotriva “stegarilor” din Braşov a început modest, oaspeţii reuşind să-i ţină departe de careu pe alb-negri. Mai bine de 20 de minute au rezistat fotbaliştii lui Ilie Stan încercărilor clujenilor de a-şi face simţită prezenta în faţa porţii. Lui Borza nu i-au mai ieşit pătrunderile în viteză, iar Cristocea părea ieşit din joc, multe dintre pasele lui din primele 20 de minute pirzându-se în alte zone ale terenului decât acolo unde erau coechipierii lui.

În minutul 25 totul s-a năruit pentru braşoveni. O pătrundere în banda dreaptă şi mingea a ajuns în mijlocul careului la Lemnaru care nu s-a pierdut cu fierea deşi era înconjurat de trei apărători ai oaspeţilor. A preluat, a simulat un dribling, a pivotat uşor şi a şutat pentru 1-0. Aceasta a fost a 5-a reuşită a noului “star” al Universităţii. Lemnaru mai reuşise câte o dublă în precedentele două victorii, cu Viitorul şi cu Corona.

Tripleta ofensivă de care s-a temut antrenorul “studenţilor”, Cristea-Buga-Surdu, nu s-a sincronizat deloc, iar prezenţa lor în teren a fost discretă, atât cât să iasă la număr cei 11 jucători din foile oficiale. S-a remarcat însă, puştiul Lorand Kovacs care a alergat mereu, a driblat, a pasat şi a marcat primul său gol în tricoul Universităţii în minutul 39. Noua “senzaţie” de la mijlocul terenului şi-a făcut astfel, cadoul perfect pentru că … tot urmează “luna cadourilor”.

Repriza secundă a fost la fel de încrâncenată însă, niciuna dintre cele două combatante nu a mai reuşit să puncteze, iar scorul înscris pe tabela de marcaj (2-0) nu s-a mai modificat până la final.

“Cea mai mare victorie este faptul că jucătorii şi-au recăpătat încrederea în ei. Au avut atitudine, au înţeles că pot mai mult decât au arătat în prima parte a campionatului. E munca lor şi sunt mândru de ceea ce au arătat  în această perioadă. Am obţinut ce ne-am propus pentru început, acum urmează să demonstrăm că putem şi mai mult de atât”, a declarat Mihai teja, la finalul partidei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu