Liga I / Haos în fotbalul românesc

Echipele care au promovat în această vară în Liga I nu au fost validate de FRF, iar campionatul riscă să fie amânat

Federația Română de Fotbal (FRF) și comisiile care lucrează în cadrul acesteia sunt depășite de situație, iar viitoarea ediție a Ligii I de fotbal ar putea începe cu întârziere. Nici până în acest moment FRF nu a omologat rezultatele din ultima ediție de campionat în divizia secundă, seriile 1 și 2. Astfel, Poli Iași, Rapid București, CSU Craiova și ASA Târgu Mureș, echipe care și-au câștigat în teren dreptul de a evolua în viitoarea ediție de campionat în primul eșalon, nu au fost validate.

În mod normal Poli Iași și ASA Târgu Mureș nu ar trebui să aibă probleme, dar în cayul celor de la Rapid, FRF așteaptă deciyia de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în ceea ce privește contestația depusă de clubul bucureștean cu privire la planul de reorganizare a clubului, întocmit în urma intrării în insolvență.

Craiovenii au o situație și mai delicată. Gruparea sportivă a fost înființată în vara anului trecut și, conform regulamentelor FRF, nu ar avea drept de promovare decât după trei sezoane jucate în diviziile inferioare. Însă, reprezentanții forului de la București au trimis pe adresa clubului din Bănie o ”invitați” de a se înscrie în prima ligă. Invitația a fost contestată de cei de la CSM Râmnicu Vâlcea.

Și contestația Rapidului a fost contestată de gruparea FC Clinceni, ocupanta locului 3 în seria 1 a Ligii a II-a, care speră astfel, să obțină dreptul de a juca în elita fotbalului românesc. Toate aceste nereguli au fost sesizate de Daniel Stanciu, președintele formației din Transilvania (ASA) însă, nimeni de la FRFR nu a luat nicio măsură până acum.

”Teoretic mai e o lună până la startul noului sezon, dar noi nu știm cine va juca în prima ligă și în a doua. În plus, cluburile nou promovate n-au primit banii din drepturile TV, pentru că rezultatele din Liga 2 n-au fost omologate încă. E un haos total. Nu există nicio logică, niciun regulament, niciun sistem, nimic. Culmea e că șapte echipe care au primit totuși banii din drepturile TV, dar nu se știe pe ce criterii. Fără acești bani fotbalul nostru moare. Mai mult de jumătate dintre cluburi își fac bugetul cu acești bani”, a comentat Stanciu.

Conform programului stabilit de FRF noua ediție de campionat ar trebui să înceapă în data de 25 iulie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu