Liga I / CFR (II) vs CFR 2-0

Laszlo Sepsi (foto) este doar unul dintre renegații CFR-ului, expulzați la ASA Târgu Mureș

Noul proiect CFR Cluj, condus de Vasile Miriuţă, a pierdut lamentabil în faţa vechiului CFR, format dintr-un contingent masiv de jucători „expulzaţi” la Târgu Mureş din varii motive. Cu alte cuvinte ASA Târgu Mureş – CFR Cluj 2-0, în ultimul meci al teapei a X-a a Ligii I de fotbal. A fost partida de care toată suflarea vişinie avea nevoie. Miriuţă a uitat să-şi mai motiveze fotbaliștii, discursurile lui părând mai degrabă o perpetuă caterincă.

Toţi jucătorii lui au fost extraordinari, până la meciul cu „foştii”. Dorinţa de revanşă a celor trimiş să lupte pentru alte culori nu a fost luată în calcul de staful tehnic al clujenilor, iar fostul căpitan al Universităţii Cluj, Dorin Goga, a tras primul semnal de alarmă în meciul de la Târgu Mureş. Penaltiul din minutul 35, bătut de fostul golgheter al „Şepcilor roşii” nu şi-a găsit ţinta, dar a deschis scorul un alt renegat, Ioan Hora.

Fostul copil teribil al CFR-ului, uitat de ceva vreme la Târgu Mureş, nu a pierdut ocazia să răsucească cuţitul în sufletele oficialilor feroviari. Golul marcat de Hora a venit cum nu se putea mai bine, cu doar 2 minute înainte de pauză. A urmat o nouă repriză de luptă, pe de o parte, de neputinţă de cealaltă parte.

Mureşenii au controlat incredibil cursul partidei, în vreme ce în tabăra oaspeţilor Gregory Tade a prins o zi extrem de slabă. De altfel nici în precedenta partidă, cu ”U” Cluj, atacantul francez nu s-a remarcat decât la prima fază de poartă, după care a dispărut discret din jocul echipei sale. La 36 de ani Ousman N’Doye îşi retrăieşte tinereţea.

Dinamovist declarat, senegalezul face senzaţie în culorile rivale de moarte, Steaua, doar emblema de pe piept diferă. Resuscitat de Falub, antrenorul demis al ASA-ului, N’Doye continuă să fie şi pe placul noului tehnician, Cristian Pustai, care l-a aruncat în luptă în meciul cu CFR şi s-a felicitat la final.

Ousman a marcat golul de 2-0, cu o execuţie extraordinară. Renegaţii de la CFR au învins jucătorii de viitor ai grupării din Gruia şi i-au readus cu picioarele pe pământ, un semn că până la laurii de campioni e drum lung, presărat cu surprize precum cea de la Târgu Mureş.

Distribuie:

Postaţi un comentariu