Liga Campionilor / Vicecampioanele vor primele puncte în Champions League

Al treilea meci în Liga Campionilor ar putea însemna primul succes pentru HCM Baia Mare / Foto Bogdan Groza

Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare va găzdui, mâine, de la ora 17.00, cel de-al doilea meci al HCM-ului din Liga Campionilor în faţa propriilor suporteri. Adversara echipei băimărene va fi multipla campioană a Austriei, Hypo Niederösterreich, câştigătoare de 8 ori a trofeului Ligii Campionilor.
Au triumfat cu Viborg, urmează Hypo
Vicecampioanele României îşi doresc prima victorie şi, implicit, primele puncte în Champions League, în faţa austriecelor iar antrenorul Costică Buceschi mizează pe dorinţa elevelor sale de a face un meci bun în faţa propriilor fani, pe aportul unui public vulcanic, dar şi pe moralul ridicat pe care îl au după victoria de la Roman.

“Va fi un meci foarte greu, dar un meci pe care noi ne dorim din suflet să îl câştigăm şi să aducem primele puncte în Liga Campionilor. Vom întâlni o echipă puternică, cu jucătoare care evoluează de multă vreme împreună, atât la club, cât şi la naţionala Braziliei.

În plus, Hypo evoluează de ani buni în Champions League şi are o vastă experienţă în meciurile tari din această competiţie”, a declarat antrenorul băimărean Costică Buceschi. În ceea ce priveşte lotul HCM-ului, singura jucătoare care va lipsi la confruntarea cu Hypo va fi Eliza Buceschi, care a suferit o fractură de metatarsiene la ultimul joc din Liga Națională şi va fi indisponibilă circa 3 săptămâni.

Celelalte trei jucătoare care nu au evoluat la Roman, respectiv Geta Diniş-Vârtic, Aneta Pîrvuţ şi Gabriela Szucs, au șanse mari să fie recuperate şi apte din punct de vedere fizic la ora meciului.

Hypo Viena, națională braziliană
Gruparea din Viena are în componenţă 8 jucătoare din naţionala Braziliei, inclusiv pe  Alexandra Do Nascimento, handbalistă care a fost desemnată recent de IHF cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2012. Hypo Niederösterreich este recordmena participărilor în noul format al Ligii Campionilor.

Austriecele au adunat nu mai puțin de 182 de meciuri, în 21 cele de ediţii desfăşurate şi, în acelaşi timp, este cea mai galonată echipă prezentă în competiţie – câştigătoare a trofeului de 8 ori: de 4 în Cupa Campionilor Europeni şi de 4 în Liga Campionilor. Hypo este deţinătoarea trofeului în Cupa Cupelor, competiţie pe care a câştigat-o în luna mai a acestui an, după ce a zdrobit în finală pe Issy Paris Handball, în dublă manșă, cu 31-21 şi 30-22.

Gruparea vieneză este alcătuită pe scheletul echipei naţionale a Braziliei, cu 8 handbaliste din selecţionata “carioca”. În lotul multiplei campioane sunt şi trei jucătoare naturalizate pentru naţionala Austriei – Rotiş şi Spiridon din România, respectiv Acimovic din Bosnia Herţegovina. Antrenorul principal al echipei Hypo este danezul Morten Soubak, care deţine şi funcţia de selecţioner al naţionalei Braziliei.

Palmaresul grupării austriece este unul impresionant cu 9 trofee europene ( de 8 ori Liga Campionilor și un trofeu Cupa Cupelor), plus alte 13 finale disputate în competițiile continentale intercluburi. În întrecerea internă a cucerit 37 titluri de campioană naţională şi 27 de cupe ale Austriei.

Meciul dintre HCM Baia Mare şi Hypo Niederösterreich, din etapa a treia a Grupei A din Liga Campionilor, programat sâmbătă, de la ora 17:00, va fi arbitrat de Viktoria Alpaidze şi Tatyana Berezkina din Rusia, iar delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal va fi Tomo Vodopiveć din Slovenia.

Cele două arbitre din Rusia au debutat în Liga Campionilor în urmă cu o săptămână la meciul Krim Mercator Ljubljana – IK Savehof (scor 36-28).

Distribuie:

Postaţi un comentariu