Liga Campionilor/ Vedetele au dezamăgit: HCM Baia Mare a pierdut la Thuringer

Eliza Buceschi (foto, la minge) a avut o evolutie apreciată, dar nu a putut împiedica înfrângerea HCM-ului din Baia Mare, la Thuringer / Foto Bogdan Purcaru

Debut cu stângul în grupele Champions League, pentru fetele de la HCM Baia Mare. Vicecampioanele României au pierdut cu scorul de 36-29 (18-15) în faţa nemţoaicelor pregătite de fraţii Muller, după o partidă echilibrată, cel puţin în prima repriză, dar cu foarte multe greşeli tehnice.

Nechita și Ungureanu, fără strălucire
Băimărencele au început meciul cu trac, emoţii inerente unui debut în Liga Campionilor, dar s-au ţinut aproape de echipa gazdă, reuşind să ne dea speranţa unei suprize.

Din păcate, în partea secundă a meciului, defensiva maramureşeană nu a funcţionat, cei 3 portari din lotul HCM-ului nu au fost în cea mai bună formă, astfel că aproape orice şut al nemţoaicelor spre poarta noastră s-a concretizat cu câte un gol pe tabelă.

Fostele jucătoare ale Oltchimului, Ada Nechita şi Paula Ungureanu, au dezamăgit în partida de duminică, prima reuşind un singur gol, iar cea de a doua doar două intervenţii, chiar dacă experienţa lor în meciurile din Champions League ar fi trebuit să fie de ajutor grupării antrenate de Costică Buceschi.

Tătar şi Buceschi, evoluţie foarte bună
Cea mai bună jucătoare a HCM-ului a fost pivotul Timea Tătar, pivotul băimărean înscriind nu mai puţin de 8 goluri. A funcţionat, de asemenea, şi relaţia foarte bună între Tătar şi Buceschi (foto), Eliza reuşind numeroase pase pe semicercul echipei germane. O evoluţie bună a avut-o şi centrul Laura Olteanu, cu 5 goluri, dar şi Melinda Geiger, interul băimărean înscriind de 6 ori.

Din păcate, la partida cu Thuringer nu a funcţionat defensiva, o defensivă pe care Buceschi a contat în aproape toate meciurile importante din acest sezon, dar care acum a lăsat mult de dorit, poate şi din cauza celor două absenţe notabile din lotul HCM-ului, Geta Diniş-Vârtic şi Gabriela Szucs, ambele accidentate.

De partea cealaltă, portarii Krause şi Marz au reuşit intervenţii de excepţii, iar la linia de 9 metri, Alexandrina Cabral Barbosa a înscris din aproape orice poziţie, fiind autoarea a 8 goluri. Au evoluat foarte bine în partida de duminică şi pivotul Althaus, foarte arţăgoasă în ofensivă, dar şi interul stânga, Franziska Mietzner, o jucătoare masivă şi foarte înaltă, care a reuşit goluri chiar şi de la 10-11 metri.

În cealaltă partidă a grupei, unguroaicele de la Györi Audi ETO KC s-au impus într-o manieră categorică, cu scorul de 41-22, în faţa austriecelor de la Hypo Niederösterreich Viena.Pentru HCM Baia Mare va urma o altă partidă dificilă în Liga Campionilor, pe 12 octombrie, în Sala Polivalentă Lascăr Pană, atunci când Buceschi & Co vor da piept cu puternica echipa Gyor, liderul grupei A.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Monica says:

    Felicitari antrenorilor Costica Buceschi si Magda Kovacs.
    Sportivele formate de dansii Timea Tatar, Eliza Buceschi, Melinda Geiger Laura Oltean au demonstrat adevarata valoare.
    Cele doua “vedete” au dezamagit baimarenii.
    Mult succes echipei HCM!
    Locul 2 sau 3 il obt sigur!

Postaţi un comentariu