Liga Campionilor / Aproape 20 de ani de insuccese pentru Steaua

Cristian Tănase nu a reuşit să se evidenţieze nici în meciul cu Schalke, iar Steaua a fost eliminată din cupele europene

Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat marţi, în cadrul grupei E din Liga Campionilor, prelungind asftel, perioada de ineficienţă în partidele disputate în grupele celei mai importante competiţii intercluburi a Europei. De 17 ani nu a mai câştigat Steaua vreun meci, pe teren propriu, în Champions League.

Ultimul succes datează tocmai din 16 octombrie 1996, când roş-albaştrii se impuneau cu 1-0 în faţa formaţiei Widzew Lodz. Steaua iese astfel, din cupele europene după ce a acumulat doar trei puncte în actuala ediţie a Ligii Campionilor şi se situează pe ultimul loc în clasamentul grupei E. Campioana României a lăsat impresia că se teme să atace, în prima repriză.

Conştient că trebuie să rişte pentru a mai putea spera într-o calificare miraculoasă în fazele superioare ale cupelor europene, Reghecampf a schimbat sistemul de joc la pauză şi au apărut şi ocaziile. În min. 59 Prepeliţă şi Chipciu au rămas singuri cu portarul, dar s-au încurcat reciproc. Apoi, Faehrmann a salvat golul în min. 61, la lovitura de cap a lui Szukala.

Steaua a cerut penalty în min. 68 la o intervenţie a portarului advers la Piovaccari, iar un minut mai târziu, Szukala a reluat pe lângă poartă după un corner. Tănase a bătut foarte periculos o lovitură liberă, dar mingea a şters bara (76). Şi Stanciu a fost aproape de un gol care putea fi al victoriei (84), însă lobul său a fost prea scurt şi portarul a reţinut. Piovaccari a irosit o situaţie uriaşă în min. 90, lovitura sa de cap oprindu-se în braţele lui Faehrmann.

Steaua a mai „obţinut” o contraperformanţă după meciul de marţi, egalând recordul de meciuri consecutive fără victorie în grupele Champions League (22), deţinut de Spartak Moscova. Ultimul succes al ”roş-albaştrilor” s-a petrecut pe 13 septembrie 2006, 4-1 cu Dinamo Kiev în deplasare. Antrenorul părea resemnat la finalul partidei cu Schalke şi a declarat că speră că jucătorii săi au învăţat ceva din participarea în acest sezon al Ligii Campionilor la fotbal.

„Trebuie să recunoaştem că în Champions League este cu totul alt nivel decât cel din campionatul intern. Sper că am învăţat multe din actuala campanie”, a spus Reghecamf.

Distribuie:

Postaţi un comentariu