Liga I / „Astralii”, băgaţi în ceaţă de CFR

Gregory Tade (foto, în vişiniu) a ratat lovitura de cap din minutul 15, dar a marcat ulterior două goluri în victoria CFR-ului, scor 4-1, cu Astra Giurgiu / Foto: Dan Bodea

Cel mai interesant meci al etapei a VII-a s-a disputat în Gruia şi le-a opus pe CFR şi Astra Giurgiu, ocupantele locurilor 4, respectiv 1, înaintea acestei partide. CFR s-a impus cu scorul de 4-1, la capătul unei evoluţii care cu siguranţă va fi materie de studiu pentru Daniel Isăilă şi fotbaliştii lui. Prima ocazie de gol a apărut abia după 15 minute de joc, Tade prevestind dezastrul ce aveau să-l trăiască jucătorii echipei oaspete. Deac a centrat perfect, dar lovitura de cap a atacantului clujean a trecut pe lângă poarta lui Silviu Lung.

Seto a încercat şi el un şut anemic însă, fără emoţii pentru Felgueiras. În minutul 33 Deac a preluat frumos, pe piept o minge trimisă în adâncime de Monroy, şutează impecabil la colţul lung şi tabela de marcaj se modifica pentru prima dată. Tot Deac a „făcut” şi golul de 2-0, trimiţând cu călcâiul o pasă către Tade care nu a mai greşit ţinta.

Repriza secundă a început cu răbufnirea Astrei. Fatai a şutat, Felgueiras a respins neatent şi mingea a ajuns la De Amorim care reducea din diferenţă la doar câteva secunde de la reluarea jocului. A urmat prima eliminare din tabăra oaspeţilor, Ben Youssef lăsându-şi echipa în inferioritate, după un fault la Guima.

Atacantul portughez a refăcut diferenţa de două goluri în favoarea CFR-ului, în minutul 75, după o centrarea venită de la Camora. Fatai şi-a trecut şi el în cont o mare ocazie, dar tot gazdele aveau să închidă tabela, în minutele adiţionale, prin Tade care a transformat un penalti acordat de centralul partidei, după un fault al lui Pliatsikas, grecul fiind şi eliminat la acea fază. În urma acestei victorii CFR Cluj urcă, temporar, pe poziţia a doua a clasamentului cu 13 puncte. Cealaltă echipă clujeană, ”U”, va întâlni, duminică, la Bucureşti, pe Rapid.

Distribuie:

Postaţi un comentariu