Liga 2 / ”U” Cluj – UTA, ca pe vremuri

Patrick Popescu (foto, în alb și negru) a hărțuit permanent apărarea UTA-ei, dar ”U” a pierdut la limită, scor 0-1, primul meci de acasă din actualul campionat / Foto: Dan Bodea

Primul meci acasă a însemnat și primul eșec pentru ”Șepcile roșii” în actuala ediție a Ligi 2. ”U” a primit vizita UTA-ei, iar întâlnirea cu iz de ”Divizia A” s-a disputat în fața a peste 3.000 de suporteri care și-au ”prezentat numărul” la fel ca în urmă cu câteva luni când alb-negrii evoluau încă pe prima scenă. Oaspeții s-au impus cu 1-0 la capătul unui meci în care tânăra echipă a lui Marius Popescu a atacat cu entuziasm, dar fără luciditate.

Prima ocazie de gol a venit în minutul 4, când Patrick Popescu a avut golul în vârful bocancului, însă, intervenția portarului Jorza a fost decisivă. După alte 5 minute de joc, Manea s-a desprins din marcaj și a marcat unicul gol al întâlnirii. Gazdele au continuat să atace, spre deliciul fanilor prezenți în tribune, dar tinerețea și lipsa de experiență s-a văzut tocmai în momentele cheie, de finalizare.

În teren și în tribune atmosfera a fost una extraordinară, cele două galerii amintind clujenilor ce înseamnă un duel între ”U” și UTA. Vreme de 90 de minute jucătorii celor două combatante au încercat să înscrie, făcând o frumoasă pledoarie pentru fotbal. Universitatea a presat mai mult și a fost echipa care și-a propus mai mult. UTA a fost echipa matură care a știut să închidă perfect culoarele de atac, iar atunci când jucătorii lui Papi ajungeau în fața porții, Jorza a reușit de fiecare dată să scape cu fața curată.

UTA a câștigat astfel, primul meci de la revenirea în Liga 2, în vreme ce ”U” este la primul eșec stagional, dar viitorul este de partea tinerilor fotbaliști ai lui Marius Popescu. ”Am avut multe ocazii și am controlat jocul, dar a fost suficientă o clipă de neatenție și am luat gol, ăsta e fotbalul. Nu vreau să-i laud prea mult pe ai mei, dar ei s-au descurcat foarte bine. Păcat de  arbitraj, de maniera asta ciudată de a conduce, cu faze similare de joc judecate diferit. Nu e un capăt de țară. Încercăm să creştem, aici la Cluj poate fi un proiect foarte sănătos dacă vom găsi și resurse de finanțare”, a declarat la finalul întâlnirii Marius Popescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu