Liga 2-a / Olimpia dispută ultimul joc din tur la Bistriţa

Gloria Bistrița - Olimpia Satu Mare, unul dintre derby-urile etapei a XI-a din Liga a 2-a

Sâmbătă sunt programate ultimele partide ale turului de campionat în Liga a 2-a. Olimpia Satu Mare urmează să joace, în deplasare, cu Gloria Bistriţa, una dintre favoritele la promovarea în Liga 1, chiar dacă “alb albaştri” au clacat în ultimele partide.

După semieşecul de pe teren propriu, din etapa trecută, sătmărenii întâlnesc în cadrul rundei a XI-a (ultima a turului) pe Gloria Bistriţa, echipă care nu o duce nici ea prea bine. Gruparea condusă de Cristian Coroian a pierdut în ultima etapă, 1-2 cu ASA Târgu Mureş, aceasta fiind a treia înfrângere în ultimele patru partide, dar chiar şi aşa echipa bistriţeană ocupă poziţia a doua a clasamentului seriei a II-a.

Olimpia trece şi ea printr-o perioadă ceva mai proastă, “galben albaști” ocupând momentan doar locul opt al clasamentului, cu 14 puncte acumulate.

Tocmai lipsa rezultatelor din ambele tabere face ca partida de sâmbătă să fie una încrâncenată, deschisă oricărui rezultat, bistrienii dorind să iasă din pasa proastă a ultimelor trei etape iar sătmărenii să revină pe poziţia de playoff .

Cristian Coroian, tehnicianul Gloriei Bistriţa se aşteaptă la o partidă dificilă însă îşi doreşte foarte mult un reviriment la echipă, o victorie fiind mai mult decât benefică.

“Ştiu că Olimpia este o echipă cu tradiţie fotbalistică şi care a arătat lucruri frumoase până acum în acest campionat. Şi ei, ca şi noi, trec printr-o perioadă ceva mai nefastă şi tocmai de aceea mă aştept ca meciul de sâmbătă să fie unul de care pe care. Sper să rupem seria nefastă a înfrângerilor din ultimele trei etape şi să revenim în lupta pentru promovarea în Liga 1. De asemenea îmi doresc un arbitraj corect deoarece până acum s-a greşit sistematic împotriva noastră. Până acum nu am avut niciun meci în care să fim arbitrați corect. Nu vrem să fim avantajați de nimeni, vrem doar să ni se dea ce merităm nu să-și bată ei joc de noi”, a declarat Coroian pentru Transilvania Reporter.

De partea cealaltă antrenorul Tibi Csik este şi el conştient de importanţa dar şi de dificulatea partidei.

“ Ne aşteaptă un joc foarte greu deoarece Gloria este ca o fiară rănită după ultimele înfrângeri şi nu-şi mai permite nici un pas greşit care să-i pericliteze obiectivul de promovare. Totuşi avem şi noi atuurile noastre şi chiar dacă nu am făcut cele mai bune partide în ultima vreme sper să ne revenim, cel mai bun prilej fiind cel cu Bistriţa. “ ne-a declarat Csik.

Înaintea partidei ambele echipe au câteva indisponibilităţi în lot. Astfel de la Gloria vor absenta Curtuiuş şi Mărginean, ambii accidentaţi, iar de la Olimpia va lipsi Muntean, din cauza cumulului de cartonaşe.

Program Etapa a XI-a

FC Bihor – FC Olt Slatina

CSM Râmnicu Vâlcea – Minerul Motru

CS Mioveni – CS U Craiova

Gloria Bistriţa – Olimpia Satu Mare

Universitatea Craiova – ASA Tg. Mureș

UTA Arad – CS Metalul Reșița

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu