Liga 2-a / Florin Fabian: “Cu sufletul voi fi tot timpul lângă Olimpia, însă cu mintea mai sunt câteodată la Universitatea Craiova”

Florin Fabian

Florin Fabian, unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului sătmărean, a cunoscut gloria atât la Olimpia Satu Mare dar și în Oltenia, unde a jucat trei ani pentru formații precum Eletroputere și Universitatea Craiova. Cu fostul atacant am discutat despre perioada petrecută în fotbalul mare dar am făcut și o prefață a întâlnirii de sâmbătă, din prima etapă a returului Ligii a 2-a, când Olimpia va  juca în compania Universității Craiova.

“La Olimpia Satu Mare m-am format ca jucător și tot aici am cunoscut primele satisfacții fotbalistice. Pentru „galben albaștri” am jucat în perioada 1992-1997,   când echipa evolua în Liga a 2-a după care am fost transferat la Electroputere Craiova, echipa care de asemenea evolua în eșalonul secund. Am venit aici la insistențele lui Sorin Cârțu, care antrena în acea vreme clubul oltean, și-mi amintesc că s-au făcut presiuni mari pentru aducera mea deoarece s-au interesat de serviciile mele și alte echipe. Faptul că am marcat 12 goluri și am dat tot atâtea pase decisive într-un sezon m-au adus în atenția celui mai galonat club al Băniei, Universitatea Craiova al cărui antrenor era atunci Ilie Balaci iar actualul patron, Adrian Mititelu, era șef de galerie. Din păcate la Universitatea n-am evoluat decât șase luni deoarece la club au intervenit ceva divergențe așa că am revenit la Electroputere cu care am și promovat în Liga 1, în sezonul 1999-2000, dar sub denumirea de Extensiv Craiova. Am petrecut trei ani în Bănie, unde am cunoscut cele mai mari satisfacții ca jucător și unde fotbalul se mănâncă pe pâine iar patima  este mai mare decât oriunde în țara asta” ne spune fostul atacant.

Crede în potențialul Olimpiei

Fabian este de părere că Olimpia poate să scoată un rezultat bun în partida de sâmbătă, când va întâlni în deplasare pe Univeristatea Craiova.

“În primul rând mă bucură enorm revenirea Olimpiei în eșalonul secund al fotbalului autohton după cum sunt plăcut impresionat de parcursul echipei chiar dacă au mai clacat în ultimele etape. Am încredere în potențilaul acestei formații care a făcut câteva meciuri foarte bune în turul de campionat și tocmai de aceea sunt optimist în cea ce privește partida cu Universitatea, deoarece știu că există ceva disensiuni de ordin financiar în sânul clubului oltean. Olimpia poate să vină cu un rezultat bun din această deplasare mai ales că echipele sunt apropiate în clasament. Ca sătmărean cu sufletul voi fi tot timpul lângă Olimpia însă cu mintea mai sunt câteodată la Universitatea Craiova” spune ușor amuzat Fabian.

Coordonează șapte grupe de copii la Clubul Sportiv Primavera

După ce și-a agățat ghetele de fotbalist în cui, Florin Fabian nu a rămas departe de fenomen și a trecut la antrenorat. A început cu Victoria Carei care evolua în Liga a 3-a după care a promovat cu FC Baia Mare în Liga a 2-a și a mai stat pe banca echipei de ligă secundă, Arieșul Turda. Momentan coordonează șapte grupe de copii a Clubului Sportiv Primavera, activitate care-i aduce satisfacții deosebite.

“Mă simt foarte bine în postura de antrenor la Clubul Sportiv Primavera, unde alături de Dorin Țuțuraș și Bogdan Jolti avem șapte grupe de copii. Clubul a avut un succes fulminant deoarece după doar un an a reușit să strângă peste 120 de copii ca să  nu mai zic că au început să apară și primele rezultate, la categoria de vârstă suntem pe locul doi pe județ iar la categoriile 2003, 2004 suntem pe primul loc. Doresc să punctez însă că pentru noi nu rezultatele sunt importante ci ne axăm pe o abordare cât mai corectă și calitativă a muncii cu copiii.” încheie Fabian.

Partida Universitatea Craiova – Olimpia Satu Mare este programată sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul din Severin. Olimpia Satu Mare a încheiat turul campionatului pe locul 8 cu 14 puncte, iar gazdele de la FCU Craiova au încheiat pe 6 cu 17 puncte.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. codrin says:

    il tin minte ca si fotbalist,,unul defapt foarte bun, dar din cite se aude are o mare problema cu caracterul de om……….hmmmm pacat

  2. ady stan says:

    florine vezi daca ai fost un ne-mer-nic doamne-doamne te-a pedepsit,,,,copii de 7 ani,,,,nu tie rusine..tu antrenor de liga2,,,,ha ha ha….caracter zero ce esti….la revedere de la vulturii rosii,,,,

Postaţi un comentariu