Liga 1 / FRF, atac la CFR

Cât timp mai există o rază de speranță CFR-iștii nu renunță. Adună puncte în clasament și așteaptă o decizie favorabilă de la TAS pentru a juca și în sezonul viitor în Liga 1 / Foto: Dan Bodea

Fotbaliştii şi oficialii echipei CFR Cluj trăiesc la intensitate maximă finalul actualei ediţii de campionat. Feroviarii au fost depunctaţi în iarnă cu 24 de puncte, din cauza datoriilor pe care clubul le-a acumulat faţă de foşti jucători şi antrenori, dar speră că TAS le va returna aceste puncte.

Astfel, CFR a ajuns codaşa clasamentului (cu 10 p) la începutul părţii a doua a campionatului, după ce turul îl terminase pe poziţia a doua în ierarhia Ligii 1, cu 34 de puncte, la 9 lungimi în urma liderului de atunci, Steaua. Între timp vişinii au adunat 27 de puncte şi se situează pe locul 16 în clasament, însă, dacă şi-ar recupera cele 24 de puncte fotbaliştii din Gruia ar urca până pe poziţia a IV-a (cu 51 de puncte), fără emoţii că va retrograda la finalul întrecerii.

Oficiali din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) afirmă însă, că pe adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv din cadrul forului fotbalului continental de la Nyon nu ar fi ajuns nicio solicitare din partea clubului CFR pentru a-şi recupera penalitatea de 24 de puncte dictată de comisiile din cadrul FRF. Mai mult, reprezentanţii FRF au afirmat că dacă va fi cazul, forul de la Bucureşti îşi va apăra în faţa TAS decizia de depunctare a clubului clujean.

“Federația Română de Fotbal se va prezenta în Elveția, dacă va fi cazul, pentru a-și apăra punctul de vedere. În mod normal ar trebui să se judece acest caz până să se termine campionatul, pentru că și UEFA cere echipele care merg în cupele europene, aici nu e cazul, dar CFR, dacă nu era în insolvență și își recupera punctele, era cazul. Se poate întâmpla orice. Atâta vreme cât există o altă cale de atac, se poate întâmpla orice”, a declarat Andrei Vochin,   consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu