Liga 1 / După 10 ani CFR a învins Steaua

Victor Bruno (foto, în vișiniu) a marcat primul gol al CFR-ului în fața Stelei, la capătul unei faze de fotbal, de manual / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj s-a impus într-o manieră categorică în faţa Stelei, câştigătoarea tuturor trofeelor în ediţia precedentă de campionat. 2-0 în favoarea ardelenilor indica tabela de marcaj la finalul celor 90 de minute de joc. Dar scorul nu reflectă realitatea din teren. Vişiniii au dominat campioana în exerciţiu a României la toate capitolele şi au marcat primul gol la capătul unei acţiuni de atac care i-a năucit pe roş-albaştrii.

După 10 pase consecutive Victor Bruno a şutat sec pentru 1-0, iar Steaua trebuie să se reorganizeze rapid pentru a evita o ruşine naţională. Campionii şi-au continuat la Cluj parcursul dezastruos din acest sezon. Chipciu a fost şi de această dată inexistent pe teren, iar Adi Popa, Tade şi ceilalţi stelişti au făcut şi ei act de prezenţă pe Arena Dr Constantin Rădulescu.

După primele 45 de minute de joc Steaua nu avea nici măcar o jumătate de ocazie la poarta clujenilor. Repriza a doua a continuat în aceleaşi coordonat, cu CFR-iştii controlând autoritar jocul, şi cu o mână de oameni veniţi tocmai de la Bucureşti privind neputincioşi cum minutele se scurg în defavoarea lor. Încununarea evoluţiei bune a CFR-iştilor a venit în minutul 80 când Alexandru Păun a dublat avantajul echipei lui Francisc Dican şi a desăvâşit umilinţa campionilor.

De altfel, la finalul partidei „vedeta” Alexandru Chipciu declara că îi este ruşine de felul în care el şi coechipierii lui s-au prezentat în partida de la Cluj. Cu 20 de puncte acumulate în 16 etape CFR-iştii se menţin pe locul 8 al clasamentului şi aşteaptă cu optimism decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, cu privire la recuperarea deficitului de 6 puncte cu care ardelenii au început sezonul în curs.

Distribuie:

Postaţi un comentariu