Liga 1 / CFR, pe plus doi

Alexandru Păun a marcat primul său gol pentru CFR în acest seyon și a stabilit scorul final al meciului cu FC Voluntari (2-0) / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a învins, vineri, seară, cu scorul de 2-0 formaţia FC Voluntari şi, după patru etape scurse din actualul campionat, vişinii trec pe plus în clasament. Succesul din faţa ilfovenilor le-a adus încă trei puncte CFR-iştilor care au recuperat astfel, cele -6 puncte de penalizare cu care a începutl sezonul. Chiar dacă diferenţa de scor ar indica o superioritate clară a ardelenilor, meciul a fost echilibrat, în special în primele 45 de minute, ambele formaţii reuşind în câteva rânduri să se apropie periculos de poarta adversă.

Tiago Lopes şi Mureşan au ratat pentru feroviari, în vreme ce Kone s-a pierdut cu firea după o eroare a în defensiva clujenilor. Păun şi Călinţaru au continuat seria erorilor în ofensivă, iar Vasile Maftei a trimis periculor spre propia-i poartă, în minutul 35. Primul gol al meciului a venit în minutul 41, când Petrucci a reluat în poartă un corner executat foarte bine de Lopes.

Primele 10 minute ale reprizei a doua s-au scurs fără evenimente deosebite, apoi arbitrul a indicat punctul cu var, în urma unei intervenţii a lui Zaharia la Păun. Ultimul a transformat penalty-ul, parcă prea uşor acordat, şi CFR s-a desprins la 2-0. Oaspeţii au încercat să reintre în joc, dar Kone şi Pârvulescu nu au avut finalizări pe măsura aşteptărilor. Deac a scăpat şi el singur spre poarta lui Mincă, a trecut de portarul clujean, apoi a plonjat cerând o lovitură de la 11 metri, dar s-a ales doar cu un cartonaş galben.

Vasile Maftei a ratat ultima ocazie pentru FC Voluntari şi meciul s-a terminat cu victoria gazdelor. „E important că am reuşit să recuperăm acel handicap de 6 puncte cu care am început campionatul. Jocul m-a mulţumit, băieţii au avut atitudine, au alergat foarte mult şi şi-au dorit foarte mult această victorie. Rezultatul final răsplăteşte aceste eforturi”, a declarat antrenorul Francisc Dican.

Distribuie:

Postaţi un comentariu