Liga 1 / CFR, lecție de pragmatism și noroc

Cristian Lopez a debutat cu gol în noua ediție de campionat, deschiszând scorul în victoria CFR-ului cu Concordia Chiajna / Foto: Dan Bodea

CFR-ul se întoarce la Cluj cu un punct nesperat din confruntarea cu FC Voluntari din etapa a XVII-a a Ligii 1. ”Reinventați” după instalarea în funcția de antrenor a lui Gheorghe Mulțescu, fotbaliștii de la marginea Bucureștiului au predat o lecție de fotbal în primele 45 de minute ale partidei cu CFR Cluj și au deschis scorul în minutul 10 prin Voduț cu o execuție superbă, șut din vole la o gravă greșeală de marcaj a fundașilor lui Francisc Dican. A urmat un asalt în toată regula la poarta lui Marc.

Voduț (min. 13 și 14), Achim (15) și Todoran (17) au fost foarte aproape de a marca, dar portarul vișiniilor a făcut minuni și la pauză s-a intrat în avantaj minim pentru gazde. În primele 45 de minute din tabăra oaspeților doar Cristian Lopez a reușit să trimită o tentativă de șut anemic spre poarta lui Balauru. La patru minute de la reluare o combinație perfectă între Briceag și Novac la adus pe ultimul în situație de a șuta, iar torpila ilfoveanului s-a oprit în poarta lui Marc, 2-0 pentru gazde.

CFR a continuat să joace la fel de slab ca și în prima repriză, dar în minutul 75 o minge deviată defericit pe spate, a unui fundaș al gazdelor, l-a izbit în cap pe Lopez și a intrat în poarta lui Balauru. A fost momentul declicului pentru ardeleni care au început să echilibreze jocul, fără să apară însă, periculor în careul advers. Faza cea mai controversată s-a petrecut în minutul 82 când Jakolis a intrat în careu cu mingea la picior, Balauru a întins o mână, fără să-l faulteze pe atacantul CFR-ului, iar asistentul Florin Păunescu a indicat punctul cu var.

Lovitura de penalitate a fost transformată impecabil de Lopez și scorul a devenit 2-2. Până la final ambele echipe puteau obține victoria, dar Bălan scăpat singur cu Marc a ratat incredibil, după care același Lopez a preluat o minge în careul advers a trimis din foarfecă însă, slab și Balauru a reținut.CFR Cluj a obținut astfel, un punct în care nimeni din tabăra ardelenilor nu mai credea. Clujenii au expediat doar trei șuturi pe spațiul porții, incluzând aici și lovitura de la 11 metri. CFR ocupă, temporar, locul 9 al clasamentului cu 21 de puncte, patru în urma ASA-ului, ocupanta locului 6, ultimul care duce în play-off.

Distribuie:

Postaţi un comentariu