Liga 1 / CFR, al 5-lea meci fără victorie

Cristian Lopez (foto, la minge) a marcat din nou pentru CFR, dar clujenii au pierdut meciul cu FC Viitorul

Echipa lui Francisc Dican, CFR Cluj, a pierdut ultimul meci din cadrul etapei a 14-a, prima a returului, scor 1-2 cu FC Viitorul, şi criza de rezultate se prelungeşte în Gruia. Atmosfera dinaintea partidei deja tensionată de declaraţiile lui Ghorghe Hagi care afirmase cu puţin timp în urmă că CFR-ul trebuia retrogradată. Nici în teren lucrurile nu au stat altfel. Prima fază controversată s-a petrecut în minutul 13 când Ganea l-a jenat în careu pe Jakolis şi arbitrul Ovidiu Haţiegan a arătat punctul cu var.

Ulterior a revenit asupra deciziei după ce s-a consultat cu asistentul său şi a decis reluarea jocului, iar fotbalistul clujean a fost avertizat cu cartonaş galben pentru simulare. Pe fondul unei dispute la mijlocul terenului Victor Bruno şi Belek au combinat frumos, primul ajungând în poziţie ideală, dar şutul său a fost reţinut de portarul echipei vizitatoare. Şi Belek a reuşit să depăşească apărarea coordonată de Rîmniceanu, dar înco o dată portarul Viitorului a fost la post.

Finalul primei reprize putea să aducă şi primul gol la ieşirea hazardată a lui Mincă la o lovitură de la colţul terenului. Mitrea a reluat periculos cu capul dar mingea nu a prins cadrul porţii. Repriza a doua a început cu CFR în atac şi cu încă o ocazie mare de gol în dreptul lui Belek. În minutul 56 apărarea ardelenilor nu s-a sincronizat la o ieşire la off-side şi Chiţu a fost găsit excelent de pasa lui Achim, iar jucătorul Viitorului a trimis plasat la colţul scurt.

Două minute mai târziu oaspeţii au iniţiat un contraatac la capătul căruia s-a aflat Aganovic, dar Larie a reuşit să-l blocheze în ultimul moment. După alte două minute Petrucci a trimis mingea în bară, iar în minutul 64 Negruţ a tras tare, din vole, dar Rîmniceanu a reuşit să respingă în corner. La aceaşi fază golgheterul CFR-ului Cristian Lopez a restabilit egalitatea profitând de o ieşire întârziată a portarului oaspeţilor.

Doar două minute s-au bucurat vişiniii de reuşita lui Lopez. La fel ca şi la faza primului gol, apărarea CFR-istă a fost surprinsă de lansarea în adâncime a lui Achim, pentru Benzar şi fundaşul Viitorului a tras tare, la colţul scurt, şi a stabilit scorul final. Ultima mare şansă de gol a aparţinut tot echipei lui Gică Hagi, în minutul 80 când şutul lui Filip a trecut peste poarta lui Mincă.

Victoria Viitorului adânceşte astfel, criza pe care o traversează CFR Cluj, iar oficialii clubului caută deja un înlocuitor pentru Francisc Dican. Tibor Selymes şi Flavius Stoican fiind variantele cele mai des auzite în Gruia. Ultimul succes al CFR-ului în Liga 1 datează din 14 septembrie când clujenii au câştigat în deplasare la Dinamo, meciul din cadrul etapei a 10-a. De atunci vişiniii au mai obţinut doar două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri (două în campionat şi una în Cupa Ligii).

Distribuie:

Postaţi un comentariu