Liga 1 / CFR a scos doar un egal la Viitorul

Golgheterul CFR-ului, Gregory Tade (foto, în centru) și-a respectat statutul și a deschis scorul în confruntarea de la Ovidiu, încheiată 2-2 cu Viitorul Constanța / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a început cu un rezultat de egalitate noua ediție a Ligii 1, după 2-2 cu Viitorul Constanța, într-un meci disputat la Ovidiu. Ardelenii au început foarte bine confruntarea de pe noul stadion al echipei lui Gică Hagi și au deschis scorul în minutul 12 prin golgheterul ediției precedente de campionat, Gregory Tade. Trei minute mai târziu Tiago Lopes a profitat de o eroare a lui Ganea, a recuperat mingea și a centrat în fața porții de unde Guima a deviat pentru 2-0.

Cu Florin Cernat titular și căpitan, Viitorul a echilibrat jocul și Ianis Hagi l-a pus la încercare pe Marc în minutul 27. În minutul 33 Hodorogea a pătruns în careul clujenilor, s-a agățat de piciorul lui Lucian Goian, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Lovitura de penalitate a fost transformată impecabil de Cernat, care a stabilit și scorul pauzei. La 5 minute de la reluare CFR Cluj a cerut o lovitură de la 11 metri, la o fază în care Mitrea a atins minge cu mână în suprafața de pedeapsă însă, arbitrul Colțescu a făcut semn că jocul poate să continue.

În minutul 55 același Colțescu avea să dicteze al doilea penalty pentru Viitorul, la o fază în care Petrucci l-a tăvălit în careu pe Florin Tănase. Din nou Cernat și-a asumat execuția, a transformat pentru 2-2 și a devenit primul golgheter al acestei ediții de campionat. Simțind că pot scoate mai mult decât un egal, fotbaliștii lui Feri Dican și Dan Matei au pus stăpânire pe mijlocul terenului și au avut câteva lovituri libere din preajma careului, rămase fără rezultat pe tabela de marcaj.

În minutele 74 (Goian) și 75 (Tade) au fost aproape să readucă CFR-ul în avantaj. Meciul s-a încheiat cu o dublă ocazie a ardelenilor. În minutul 90 Lucian Goian și Cristian Lopez au încercat câte o foarfecă la poarta Viitorului în aceași fază, dar au ratat întâlnirea cu mingea și scorul final a rămas 2-2.Etapa viitoare, CFR Cluj va primi vizita formaţiei ACS Poli Timişoara. Meciul este programat, duminică 19 iulie, de la ora 18.30, pe arena Dr Constantin Rădulescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu