Lenard Berei, printre cei mai buni 16 luptători cadeţi din lume

La  Zrenjamin (Serbia) se desfăşoară zilele acestea Campionatul Mondial de lupte greco-romane şi lupte libere pentru cadeţi. Lotul României este format din zece sportivi, printre aceştia numărându-se şi sătmăreanul Lenard Berei.

Lenard a luptat la 100 de kg şi, chiar dacă a fost la primul mare concurs din carieră, a reuşit să se califice între primii 16 luptători la categoria lui. Putea chiar să intre între primii cinci, însă lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul şi, după ce l-a avut în mână pe japonezul Yamamoto Aike, a pierdut la limită, 8-7. Tudor  Barbul, cel care-l antrenează pe sătmărean la clubul CS Satu Mare – Cetate Ardud, se declară mulţumit de evoluţia elevului său, însă crede că se putea şi mai bine.

“ Cum am mai spus şi înainte de plecarea la aceste Mondiale, Lenard este un sportiv de mare perspectivă însă s-a văzut tracul la prima lui participare la un concurs de o asemenea anvergură. Sunt mâhnit şi pentru că Federaţia nu a găsit fonduri pentru acreditările antrenorilor de cluburi, fiindcă sunt convins că altcumva aş fi putut să-l îndrum dacă eram lângă el şi nu în tribună. Până la urmă cred că acest concurs a fost o foarte bună şi utilă experienţă pentru el, mai ales că sportivul are doar 15 ani iar adversarii lui au fost toţi de 18 ani.” ne-a declarat antrenorul Barbul.

De menţionat că la categoria lui Lenard au luptat 24 de sportivi. Medalia de aur i-a revenit lui Pataridze Zviad din Georgia, argintul lui Zivanovic Boban din Serbia, iar medalia de bronz lui Makhmudov Beksultan din Kirghistan.

Cea mai bună clasare a unui sportiv român până acum la aceste Mondiale este locul cinci obţinut de Mircea Ionescu la categoria 63 kg.

Distribuie:

Postaţi un comentariu