Le-au pus capac pe sirenă

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au obținut a treia victorie, din tot atâtea meciuri disputate, în FIBA Euro Cup, scor 65-63 cu Petrolina AEK Larnaca și sunt lideri în clasamentul grupei G a competiției continentale intercluburi. După un debut echilibrat de partidă, primul sfert s-a terminat în avantajul minim al oaspeților, scor 17-18, clujenii au dat drumul la morișca de scheme și și-au adjudecat următoarele două parțiale de joc (14-11, respectiv 24-9). După un sfert trei excepțional, cu atacuri incisive și o apărare aproape impenetrabilă, a urmat sfertul al patrulea, la discreția ciprioților.

Băieții lui Mihai Silvășan nu s-au mai regăsit, concentrarea a dispărut, iar finalul a fost incandescent. O serie parcă interminabilă de greșeli puteau să coste echipa clujeană, dar la ultima fază de joc, Vlad Moldoveanu apărut de nicăieri i-a pus capac lui Primoz Brezec în stil de NBA, pe sirenă (adică exact la ultima fază de joc) și a adus practic victoria alb-negrilor. Cu 14 puncte marcate Filip Adamovic a fost cel mai prolific marcator al trupei lui Silvășan. ” A fost un meci greu, chiar le-am spus băieților că așa va fi, un joc fizic, sunt o echipă foarte agresivă, pun presiune mare pe minge și așa au rezultat 23 de mingi pierdute!

Sunt foarte fericit, pentru că am văzut baschet de calitate mai ales în sfertul al treilea, am luptat bine pe toata durata meciului, drept dovadă stau cele 41 de recuperări! Îmi felicit echipa pentru aceste lucruri”, a declarat la finalul partidei Mihai Silvășan. U-BT a acumulat maximum de puncte (6), în cele trei meciuri din FIBA Euro Cupa și este lider în clasamentul grupei G, urmată de Gaziantep Basketball, cu 5 puncte. Pentru clujeni urmează meciul din Liga Națională, cu Steaua București. Partida se va disputa, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 20.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu