Steaua, nou record în Champions League – 23 de meciuri fără victorie

După înfrângerea de pa Samford Bridge (0-1) cu Chelsea, Steaua a ajuns la 23 de partide fără victorie în Liga Campionilor

Steaua Bucureşti a fost învinsă, miercuri, de Chelsea Londra cu scorul de 1-0 şi a ieşit încă o dată pe uşa din dos din cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei.Unicul gol al meciului de pe Stamford Bridge, ultimul pentru roş-albaştri în Grupa E a CL din acest an, a fost înscris de senegalezul Demba Ba în minutul 10.

Oricât s-au străduit bucureştenii să-şi facă simţită prezenţa în careul londonezilor impresia generală a fost una de neputinţă. Cu această nouă înfrângere, Steaua a stabilit un nou record de meciuri consecutive fără victorie în grupele Champions League, 23, depăşind astfel contraperformanţa deţinută de Spartak Moscova care „legase” 22 de partide fără să cunoască gustul succesului.

Ultima victorie a Stelei în CL datează tocmai din 13 septembrie 2006, atunci când a învins cu scorul de 4-1 pe Dinamo Kiev, într-un meci disputat în deplasare. Cel de al doilea record greu de egalat, şi nedorit de nicio echipă, este cel de meciuri consecutive fără victorie pe teren propriu în Liga Campionilor la fotbal, 12 la număr.

În ultimele trei campanii în care a evoluat în grupele competiţiei, Steaua nu a obţinut niciun succes în faţa propriilor suporteri, ultima sa victorie acasă datând din 16 octombrie 1996, când se impunea cu 1-0 în faţa campioanei Poloniei Widzew Lodz.

Distribuie:

Postaţi un comentariu