Karate / Oradea devine în weekend capitala kyokushin-ului European

Campionatul European de kyokushin găzduit de Oradea va aduna pe tatami peste 400 de karateka din 23 de ţări

În acest sfârşit de săptămână, mai precis vineri şi sâmbătă, lumea karate-ului kyokushin îşi va îndrepta atenţia spre Oradea, municipiul de pe Criş găzduind ediţia din acest an a Campionatului European. Oradea va deveni capitala europeană a Kyokushin-ului pentru a treia oară în istorie, după Europenele de seniori din 1998 şi ediţia inaugurală a CE de juniori desfăşurată doi ani mai târziu.

Evenimentul de anvergură va aduna pe tatami peste 400 de karateka din 23 de ţări.  Se va concura în probele de kata şi kumite, la categoriile de vârstă cadeţi (15-16 ani), tineret (sub 22 de ani) şi seniori open, feminin şi masculin. La cadeţi şi tineret vor exista categorii de greutate, în timp ce concursul seniorilor va fi de tip open (fără limită de greutate), anunţând dispute spectaculoase pe tatami. Cadeţii şi juniorii vor concura vineri, de la ora 15.00, în timp ce seniorii îşi vor măsura forţele o zi mai târziu, de la ora 15.30. Tot atunci va avea loc şi deschiderea oficială a întrecerii, cu participarea celor mai importanţi conducători ai federaţiei internaţionale, dar şi a ataşatului cultural al Ambasadei Japoniei în România.

Din lotul care va reprezenta România fac parte mai mulţi orădeni pregătiţi de antrenorul lotului naţional Harris Wallmen, între care cei mai redutabili sunt multiplul campion european Marius Ilaş şi campioana europeană Viviana Chirilă, ambii de la CSU Gym Oradea.

Orădenii sunt aşteptaţi vineri, de la ora 15, 00, şi sâmbătă, de la 15, 30, pentru a-i susţine pe sportivii români. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar pentru copiii până la 14 ani intrarea este liberă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu