Judo / Corina Căprioriu, aur la Qingdao

Corina Căprioriu (foto, în chimono albastru) a obținut medialia de aur la Grand Prix-ul de la Qiangdao (China) / Foto Dan Bodea

Vicecampioana olimpică Corina Căprioriu, judoka legitimată la Universitatea Cluj, a câştigat, miercuri, medalia de aur la categoria 57 de kilograme, la Grand Prix IJF de la Qingdao (China), turneu de judo dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Corina Căprioriu a debutat în competiţie în grupa D, cu victorie în faţa chinezoaicei Tonjuan Lu, iar în semifinale a eliminat-o pe sportiva braziliană Tamires Da Silva.

În finală, Căprioriu s-a duelat tot cu o braziliancă, Rafaela Silva, pe care a învins-o, obţinând medalia de aur. Tot la categoria 57 de kilograme, o altă clujeancă, Loredana Ohâi, a învins-o în prima luptă din grupa B, pe Meihua Jin (China), dar apoi a cedat în faţa rusoaicei Irina Zabludina. În recalificări, Ohâi a obţinut victoria în faţa chinezoaicei Ying Zhou, iar pentru medalia de bronz a luptat cu judoka Tamires Da Silva (Brazilia), fiind învinsă.

La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu (CS Universitatea Cluj) a debutat cu victorie în grupa D, în faţa chinezoaicei Yahong Jiang. În semifinale, Ungureanu a fost învinsă de rusoaica Alesya Kuzneţova, iar în recalificări, în lupta pentru medalia de bronz, a cedat în faţa sportivei Lusine Avakyan (Rusia).

Ultima româncă participantă la Grand Prix-ul din China, Andreea Chiţu, a concurat în limitele categoriei 52 de kilograme și a învins-o pe Luana Pinheiro (Brazilia), în grupa A, dar a pierdut în semifinale, cu Romy Tarangul (Germania). În recalificări, pentru medalia de bronz, Andreea Chiţu a fost învinsă de Milena Mendes (Brazilia). Monica Ungureanu, Andreea Chiţu şi Loredana Ohâi au ocupat locul cinci la categoriile lor de greutate. La competiţie participă 162 de sportivi (91 de băieţi şi 71 de fete) din 13 ţări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu